ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Οι πυρομανείς στο ποδόσφαιρο και τα φερέφωνα ΜΜΕ


Στις 16 Αυγούστου συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τέσσερις προέδρους/εκπροσώπους των κορυφαίων ΠΑΕ και στις 26 του μήνα έπεσε η πρώτη τουφεκιά με αφορμή μια μικρής σημασίας φάση, η οποία παραδόξως εξελίχθηκε σε δύο κόκκινες κάρτες στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός, που ζήλωσε τη δόξα της SKODA Ξάνθης και την πάγια τακτική του πρώην ιδιοκτήτη της, του Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος ήταν παραγωγικότατος σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας στη διάρκεια των αγώνων, εξέδωσε δυο ανακοινώσεις ενόσω εξελισσόταν το παιχνίδι με τον Βόλο. Μάλιστα, αυτό έγινε σε στιγμή που προηγείτο καθαρά στο σκορ και δεν είχε υπάρξει κάποια μεγάλη αμφισβητούμενε φάση.

Υποτίθεται ότι η συνάντηση των Big-4 με τον πρωθυπουργό έστελνε ένα μήνυμα ειρήνης στον φίλαθλο κόσμο, μετά το φονικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά ο Παναθηναϊκός, των συνήθως χαμηλών τόνων, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πάτησε πρώτος τη σκανδάλη για να ξαναρχίσει η μάχη των δηλώσεων ή ανακοινώσεων. Φυσικά, είναι ο πρώτος φέτος, δεν είναι πρώτος και ο πιο φωνακλάς γενικά.

Το «σπορ» της διαμαρτυρίας για τα πάντα και τους πάντες το έχουν αναπτύξει αρκετοί άλλοι, σε επίπεδο όχι μόνο ΠΑΕ αλλά και φερέφωνων ΜΜΕ τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι πρόθυμα να βάλουν πλάτη και να επεκτείνουν τις καυτές καταστάσεις σε επίπεδο προπαγάνδας.

Οι πυρομανείς, πυρομανείς των παθών εννοείται, –και δεν εννοούμε τόσο στις χθεσινές ανακοινώσεις με αναφορές στον Μελισσανίδη και στον… λογοκριτικό Cosmote– δεν πρόκειται να εκλείψουν στο ποδόσφαιρο. Όπως δεν θα εκλείψουν τα επόμενα καλοκαίρια στα δάση. Είναι μια κατάσταση που τη δεχόμαστε μοιρολατρικά. Ανήμποροι να την αντιμετωπίσουμε και διαθέσιμοι να την υποστούμε.

Οι ανακοινώσεις

Οι δύο, λίγων λέξεων, ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού είναι οι ακόλουθες:
Η πρώτη: «Να χαίρεται ο κ. Μελισσανίδης τον Διαμαντόπουλο και την ΕΠΟ»
Η δεύτερη, μετά από πολύ λίγο: «Ευχαριστούμε την COSMOTE που λογόκρινε την ανακοίνωση μας».