ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Συνέδρια για Ραδιόφωνo και Τύπο στην Αθήνα


Κάτι κινείται στον χώρο των ΜΜΕ. Γίνονται ζυμώσεις. Ακόμα κι από σύμπτωση, μόνον για καλό είναι. Μέσα στην ίδια εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για το ραδιόφωνο και ένα άλλο για τον Τύπο.Τη Δευτέρα, 13 του μήνα, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου θα πραγματοποιηθεί το διεθνές «All things radio». Θα έρθουν στην Αθήνα για να μιλήσουν- στο συνεδριακό κέντρο «Δαΐς»- και να κομίσουν τη διεθνή εμπειρία και γνώση στελέχη από μεγαλους ραδιοφωνικούς οργανισμούς και συνασπισμούς αλλά και στελέχη της ελληνικής αγοράς media, των ραδιοφώνων, της διαφήμισης, της έρευνας, αλλά και των διαφημιζομένων εταιρειών και προϊόντων.
Εκπρόσωποι από το Radiocentre UK, το Radioplayer Wordwide, το Radiodays Europe, το Cannes Lions International Festival of Creativity, τη Bauer Media και το iRadio Ireland, σε οκτώ θεματικές ενότητες παρουσιάζουν τη δύναμη του ραδιοφώνου, τις διεθνείς τάσεις και τις καινοτομίες, τις βέλτιστες πρακτικές στην αποτελεσματικότητα, τη δημιουργικότητα στις καμπάνιες, το ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου. Το συνέδριο οργανώνει η ΕΙΙΡΑ με την υποστήριξη της ΑΕΜΑΡ.
Την άλλη Παρασκευή, 17 του μήνα, η ΕΙΗΕΑ θα πραγματοποιήσει το 10ο- ετήσιο- συνέδριο της, «Εφημερίδες 2024». Στη Στέγη του ιδρύματος Ωνάση.
Στόχος του συνεδρίου η σφαιρική προσέγγιση κρίσιμων ζητημάτων, άμεσων και μεσομακροπρόθεσμων, του Τύπου για επώνυμη και ποιοτική ενημέρωση.
Τρεις οι βασικοί άξονες του συνεδρίου των Εκδοτών, το οποίο τελεί υπό την προεδρία της Βουλής:
-Η δυναμική και συγκριτική τοποθέτηση του Τύπου στο τοπίο της Ενημέρωσης με βάση στοιχεία ερευνών, με την πλέον πρόσφατη να έχει διεξαχθεί ειδικά για το συνέδριο, όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της.
–Θεσμικά ζητήματα που –ολοένα και περισσότερο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- διαμορφώνουν το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο ορίζει την θέση του Τύπου στο οικοσύστημα της επικοινωνίας, ειδικά απέναντι στις κυρίαρχες παγκόσμιες πλατφόρμες.
-Το αναδυόμενο, βραχυμεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο του (έντυπου και ψηφιακού) Τύπου τόσο σε ότι αφορά τη σχέση με τους αναγνώστες όσο και τη συνεργασία με τη διαφημιστική αγορά.
Ανάμεσα στους πρώτους επιβεβαιωμένους ομιλητές είναι οι: Ζαν Πιερ ντε Κεραούλ, πρόεδρος Δ.Σ. ΕΝΡΑ (European Newspaper Publishers Association / Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων), Ελένη Κωνσταντοπούλου, αντιπρόεδρος της εφημερίδας «The New York Times», Ηλίας Κοντέας, γενικός διευθυντής, ΕΝΡΑ, Ξένια Κούρτογλου, πρόεδρος της Focus S.A. και δρ. Μαρία Καμηλάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής.