ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ύπουλο παιχνίδι κυβερνητικών διαρροών με στόχο τον Ανδρουλάκη


Σε πόλεμο διαρροών επιδίδεται το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκοντας την πολιτική εξόντωση του Νίκου Ανδρουλάκη και τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αναφέρει ο Βασίλης Σκουρής σε κείμενό του στο ieidiseis γράφοντας πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διαρροές ότι «αναμένεται από τις Βρυξέλλες άρση της ασυλίας ανώτατου στελέχους» της Χαριλάου Τρικούπη, με αιχμές, μάλιστα, για... ύποπτες σχέσεις με την... Κίνα! «Δικαιολογώντας» κατ' αυτόν τον τρόπο και τις υποκλοπές σε βάρος του, έστω και αν πριν τις υποκλοπές από την ΕΥΠ επιχειρήθηκε παρακολούθηση με το παράνομο λογισμικό Predator..
Ο Βασίλης Σκουρής γράφει συγκεκριμένα:
"Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδό της η χθεσινή «Εστία», χωρίς ονομαστική αναφορά, αλλά «φωτογραφίζοντάς» τον.
«Κυβερνητικά στελέχη διαδίδουν ότι επίκειται νέο πλήγμα για κορυφαίο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενο από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου», γράφει χαρακτηριστικά -και προσθέτει:
«Λένε συγκεκριμένως ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα ζητηθεί η άρσις της ασυλίας τπου στελέχους αυτού, που κατέχει θέση σε κορυφαίο ευρωπαϊκό όργανο, με την κατηγορία των υπόπτων σχέσεων με ξένη δύναμη, και μάλιστα όχι αραβική. Μιλούν για χώρα κειμένη ανατολικώς, με την οποία η Ευρώπη έχει έντονη αντιπαλότητα».
Τη σχετική διαρροή αναπαράγουν σήμερα και ιστοσελίδες, επικαλούμενες πάλι «κυβερνητικές πηγές», επιβεβαιώνοντας πως πίσω από τον «πόλεμο εξόντωσης» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται συγκεκριμένα κέντρα, εν γνώσει προφανώς του πρωθυπουργού.
Είναι φανερό πως το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω και των διαρροών αυτών, έχει ως βασική προτεραιότητα τον διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ, με υφαρπαγή ψηφοφόρων του και δεν έχει καμιά επιδίωξη για κυβερνητική συνεργασία, αν φυσικά αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις κάλπες και στις δεύτερες εκλογές δεν πετύχει αυτοδυναμία. Παρά δε τα «ανοίγματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ένα χρόνο πριν, όταν δεν είχε αποκαλυφθεί η παρακολούθησή του, είχε ως ένα και μοναδικό στόχο να «κοντύνει» τον ΣΥΡΙΖΑ, με την «πριμοδότηση» του ΠΑΣΟΚ- το οποίο τότε ο φιλοκυβερνητικός Τύπος και κάποιες δημοσκοπήσεις το εμφάνιζαν ως εν δυνάμει... αξιωματική αντιπολίτευση! Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε κατορθωτό και από τη στιγμή που -ιδίως μετά τις παρακολουθήσεις- το ΠΑΣΟΚ, αν δεν θέλει να αυτοκτονήσει, δεν μπορεί να είναι εταίρος του Μητσοτάκη, το Μαξίμου (πότε με «επιθέσεις φιλίας» και πότε με ανοιχτό πόλεμο) επιθυμεί να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ. Στόχος της η πολυπόθητη αυτοδυναμία, έστω και αν αυξηθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα είναι βεβαίως πώς θα αντιδράσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε αυτό τον πόλεμο εξόντωσης από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, εμφανίζεται καθησυχαστικός και ήρεμος σε στελέχη του κόμματός του που συνομίλησαν μαζί του για το θέμα. Ίδωμεν...