ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Η πολιτική σταθερότητα δεν είναι απλώς ένας αριθμός...


...Είναι οι πολιτικές που καθιστούν τους πολίτες αξιοπρεπείς και συμμέτοχους


«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα με διαμορφωμένο πρόγραμμα και το 85% των ψηφοδελτίων του έτοιμο», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ NEWS, στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» με τη Βάλια Πετούρη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του πολιτική ατζέντα και θέλει να διαμορφώσει μια προοδευτική διακυβέρνηση, με τη δική του αντίληψη και τα δικά του κριτήρια.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν το ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί εξαιτίας των μετακινήσεων των στελεχών του, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως «ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, τη συνέπεια και την αξιοπιστία του. Η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά ήταν ακριβώς αυτή, η ηθική και η εντιμότητα στην πολιτική και αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε συνολικά στην πολιτική». Συνέχισε δε, λέγοντας πως η κάθε είδηση θα πρέπει να παίρνει τη διάσταση που της αναλογεί «Διότι έναντι κάποιων που επέλεξαν να ανταλλάξουν αξίες, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη που είναι διατεθειμένα να δώσουν τη μάχη με ειλικρίνεια και καθαρότητα, όπως πάντα έκανε το ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο υποψήφιος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε τη σταθερή στάση του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά απέναντι σε κάθε είδους φασίστες και νεοναζί. «Από το 2013 και μετά το ΠΑΣΟΚ έχει κρατήσει μια συνεπή στάση. Με τους νεοναζί και τους φασιστές εμείς δεν παίξαμε ποτέ. Το 2020 το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε τροπολογία για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία τότε, δυστυχώς, δεν είχε γίνει αποδεκτή. Σε κρίσιμα ζητήματα, το ΠΑΣΟΚ, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, παραμένει στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς μας».

Για το θέμα των ποσοστών που το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την ανάγκη να πάρει το ΠΑΣΟΚ μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες, «για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τη δική μας πολιτική ατζέντα, η οποία αφορά στη δημόσια υγεία, στη δημόσια παιδεία, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, στην αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου, στην αλλαγή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων, στην αρρύθμιστη αγορά ενέργειας, στη μη επιδότηση της αισχροκέρδειας και μια σειρά τέτοιων ζητημάτων που θα λύσουν ουσιαστικά προβλήματα για το λαό και την κοινωνία. Δεν πρόκειται να συμπαραταχθούμε με πολιτικές που δε μας εκφράζουν. Και σε αυτό είμαστε καθαροί».

Τέλος, για το ζήτημα των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και την στάση που θα κρατήσει η γειτονική χώρα από εδώ και πέρα, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι ο Ερντογάν μετά από τους σεισμούς έχασε το βασικό πολιτικό του αφήγημα, ως μια περιφερειακή υπερδύναμη. «Όπως κατέρρευσαν τα κτίρια μετά το σεισμό, εξαιτίας των σαθρών θεμελίων τους, έτσι καταρρέει και η ισχύς που ο Ερντογάν παρουσίαζε ότι έχει». Επιπλέον ο κ. Χριστοδουλάκης μίλησε για την ανάγκη αλληλεγγύης και σύμπνοιας όλων στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον στο οποίο ζούμε. «Η πολιτική απομόνωση που εργαλειοποιούσε ο Ερντογάν, παρουσιάζοντας ότι ο δυτικός κόσμος έχει περιθωριοποιήσει την Τουρκία και επομένως ο ίδιος οφείλει να ορθώσει μια "πατριωτική" φωνή, φάνηκε πόσο προβληματική είναι». Τέλος ο κ. Χριστοδουλάκης υπεραμύνθηκε των επιλογών της Ελλάδας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και τόνισε το θεσμικό τρόπο που αυτές οι επιλογές έγιναν. «Αυτό ακριβώς αναγκάζει και την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναδιπλωθεί».