ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ομόφωνο ψήφισμα των συνταξιούχων μελών της ΕΣΗΕΑ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε ομόφωνο ψήφισμα των συνταξιούχων μελών της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το ηλεκτρονικό μητρώο εργαζομένων:
"Με διαδικασίες «fast track» το ΔΣ με πρόσφατη απόφασή του σπεύδει να βάλει την ΕΣΗΕΑ στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε (ηλεκτρονικό μητρώο εργαζομένων), που προβλέπεται από τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη, εκτιμώντας ότι η πρόβλεψη του νόμου αφορά και την ΕΣΗΕΑ.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος Χατζηδάκη έχει καταγγελθεί ως κορωνίδα των αντεργατικών ρυθμίσεων, αφού από τη μια επιχειρεί το πλήρες φακέλωμα των σωματείων, των δράσεων και των μελών τους, ενώ από την άλλη ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων.
Η σπουδή της ΕΣΗΕΑ θα υιοθετήσει ένα νόμο που δεν αφορά τον κλάδο μας θα ήταν απλά αξιοπερίεργη, αλλά δεδομένων των συνθηκών είναι επικίνδυνη.
Είναι επικίνδυνη, γιατί αλλάζει τη φυσιογνωμία της ΕΣΗΕΑ, η οποία από επαγγελματικό σωματείο, που περιλαμβάνει εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους μετατρέπετται, σε στενό συνδικαλιστικό σωματείο, στο οποίο αυτόματα τα μέλη του χωρίζονται σε πολλές ταχύτητες και κατηγορίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να βρεθούν άμεσα εκτός ΕΣΗΕΑ οι χιλιάδες άνεργοι και συνταξιούχοι.
Ακόμα και στην πρόσφατη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ γίνεται σαφές ότι «ελπίζουν» πως δεν θα επιβεβαιωθούμε όσοι εκφράζουμε τις διαφωνίες μας με την εγγραφή στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα αυτά τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με την πλάστιγγα να γέρνει δυστυχώς, υπέρ του πλέον αρνητικού σεναρίου.
Επιπλέον, δεν επιχειρήθηκε ούτε καν η συνεννόηση και η συμπόρευση με άλλα σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ, τα οποία αν δεν αρνούνται να υλοποιήσουν το νόμο Χατζηδάκη, τουλάχιστον τηρούν στάση αναμονής.
  • Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ
  • Απαιτούμε να γίνει Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ για το θέμα, αφού πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που αλλάζει τη φυσιογνωμία της ΕΣΗΕΑ, κάτι για το οποίο αρμόδιο να αποφασίσει είναι το σώμα των μελών.
  • Απαιτούμε να ορισθεί επιτροπή μελών του Δ.Σ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνταξιούχων, των ανέργων και ενός εκπροσώπου του Μεικτού από τους εργαζόμενους προκειμένου να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό και να του επισημάνουμε πως υποχρεούται να συμμορφωθεί με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου 1264/82 και οι οποίες δεν τροποποιήθηκαν και εξαιρούν ρητά τις δημοσιογραφικές οργανώσεις από το νέο νόμο του.
  • Απαιτούμε να ερευνηθούν οι δυνατότητες συμπόρευσης με άλλα σωματεία. Και ιδιαίτερα με τα σωματεία του κλάδου μας.
Εμείς οι συνταξιούχοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ αρνούμαστε να παραδώσουμε ένα ιστορικό σωματείο σε Δούρειους Ίππους που απεργάζονται τη διάλυση του".