ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Τι κοινό έχουν τα tabloid και ο Παΐσιος...

...και γιατί ο Μπαμπινιώτης έφτασε στα άκρα 

Aύριο κυκλοφορεί το δεύτερο φύλλο της tabloid εφημερίδας «αποκαλυπτικά» που έχει διευθυντή τον Χρίστο Μουλίνο. Μαζί με το ρεπορτάζ για το κύκλωμα ερωτικών ραντεβού με φοιτήτριες, η εφημερίδα έχει και ένθετο το (μικρό) Ευαγγέλιο του Παϊσίου στο οποίο ο Γέροντας απαντά σε έξι ερωτήσεις για τον γολγοθά της καθημερινότητας. Τα «αποκαλυπτικά» σίγουρα..
έχουν όλο το «πακέτο».

***
Τα ρήματα και τα ουσιαστικά, τα επίθετα και τα επιρρήματα, πώς κλίνονται και πώς συντάσσονται στον σύγχρονο ελληνικό λόγο; Πώς, πότε και πού γεννήθηκε το ελληνικό αλφάβητο; Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης έρχεται «στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 21:30 στην ΕΡΤ2, για να ξεφυλλίσουν τα δύο τελευταία βιβλία του, τη «Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους» και το «Ελληνικό Αλφάβητο».
***
Mε αφιέρωμα στη νέα βραβευμένη σειρά μυστηρίου «Η εξαφάνιση» (The missing), μια συγκλονιστική ιστορία με αινιγματική πλοκή, ανατροπές και εκπλήξεις, που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 22:30, από την ΕΡΤ2, κυκλοφορεί, αυτή την εβδομάδα, η «Ραδιοτηλεόραση». Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι η 21η Μαρτίου και στο 61ο τεύχος, οι αναγνώστες ενημερώνονται για τα ειδικά αφιερώματα και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ.