ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ποιοι ηθοποιοί παίρνουν τα λιγότερα χρήματα στα σίριαλ

Γνωστά ονόματα τα οποία αγαπά το τηλεοπτικό κοινό και φέρνουν καλά ποσοστά τηλεθέασης στις σειρές που πρωταγωνιστούν έχουν καταφέρει να διαπραγματευτούν τις αμοιβές τους με την εταιρεία παραγωγής που συνεργάζονται. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα για όλους. Οι περισσότεροι ηθοποιοί, αν και εργάζονται στον..
λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης, δεν λαμβάνουν μεγάλες αμοιβές -σίγουρα όχι εκείνες της χρυσής τηλεοπτικής περιόδου, ενώ ακόμη μικρότερες απολαβές έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες και φροντίζουν για να βγει μια σειρά στον αέρα.
Οι ηθοποιοί πρώτης γραμμής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, εισπράττουν 15.000-20.000 ευρώ τον μήνα. Από κει και μετά, όλα έχουν να κάνουν με τον αριθμό προβολής επεισοδίων ανά εβδομάδα και με τις απαιτήσεις του ρόλου. Δηλαδή υπάρχουν ηθοποιοί που αμείβονται με 8.000-10.000 ευρώ τον μήνα και άλλοι με 4.000 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και οι ηθοποιοί εκείνοι που παίζουν δεύτερους ρόλους και ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, δουλεύοντας μάλιστα σε καθημερινές σειρές όπου τα γυρίσματα είναι πολύωρα και επίπονα.
Τα λιγότερα χρήματα για παραγωγές όπως είναι τα σίριαλ παίρνουν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με γενικά καθήκοντα, του τύπου να μη λείψει το παραμικρό που θα χρειαστεί για τα γυρίσματα: από τα μικρόφωνα και τα νερά, μέχρι τα προϊόντα για το μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσουν οι ηθοποιοί. Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται πολλές ώρες και πληρώνονται συνήθως κατ’ αποκοπή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, λαμβάνοντας ανά μήνα ποσό της τάξης των 400-500 ευρώ.
- από ρεπορτάζ του Ακη Φωτόπουλου στο «TV Έθνος»