ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Φ. Σαχινίδης: Ακάλυπτη επιταγή η πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία

Ο Φίλιππος Σαχινίδης, γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, απορρίπτει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. «Η επιχείρηση διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγή απέτυχε. Στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον διάλογο και προκαλεί δυσφορία ακόμη και στα στελέχη του», υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ
για συνεργασία για να κτυπηθεί η ακροδεξιά είναι μια ακάλυπτη επιταγή, από αυτές που απλόχερα υπογράφει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δεκαετία», υπογραμμίζει ο κ. Σαχινίδης και προσθέτει ότι «είναι ακάλυπτη διότι το μόνον πολιτικό του σχέδιο για τις επόμενες εκλογές είναι πως θα κτυπήσει το Κίνημα Αλλαγής για να περιορίσει την εκλογική του επιρροή πράγμα που ακόμη και αντανακλαστικά μπορεί να φέρει στην τρίτη θέση την Χρυσή Αυγή».
Επικρίνει τη κυβέρνηση για παλαιοκομματικό συντηρητισμό και πως η μόνη συνεπής στάση που τήρησε υπήρξε η προσήλωση στο χτίσιμο του πελατειακού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στις προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για το πώς θα πορευτεί η Ευρώπη στο μέλλον. «Προτάσεις που έχουμε καταθέσει όλα αυτά τα χρόνια και στην ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ή διαφωνεί με τα όσα λέμε; Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ποιες προτάσεις για την Ευρώπη υπερασπίζεται;», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Κατακρίνει και όσους με τη πρωτοβουλία «Γέφυρα» προτείνουν το ίδιο επισημαίνοντας: «H πρόταση για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύεται με τις δυνάμεις της Καραμανλικής Δεξιάς, που οδήγησαν την χώρα στην κατάρρευση και που τέσσερα χρόνια τώρα στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση με κάθε θεσμικό και εξωθεσμικό τρόπο, είναι ίσως μια πρόσθετη απόδειξη του πολιτικού κυνισμού των γεφυροποιών. Είναι προφανές ότι η στήριξη αυτή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν άδολη αλλά στην υπηρεσία κάποιων συντεταγμένων συμφερόντων». Επιπλέον σημειώνει ο Φίλιππος Σαχινίδης «πάνω σε ποιο προγραμματικό υπόβαθρο μας καλούν σε διάλογο; Στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια από τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011;».
Ξεκαθαρίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ισχυρή εντολή στις εκλογές για να θέσει το σύνολο των δυνάμεων του Δημοκρατικού Τόξου προ των ιστορικών τους ευθυνών καθώς, όπως λέει, «η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συναίνεση για να θέσει σε εφαρμογή ένα εθνικό πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αφού η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν ξανά το διχασμό και την πόλωση».
- διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ