ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Πειθαρχική έρευνα για τον Αλέξη Κούγια

...σχετικά με το επεισόδιο με τον Λάκη Λαζόπουλο

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη άσκησε ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Χαράλαμπος Αναλυτής σε βάρος του Αλέξη Κούγια για την επίθεση στον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο σε νυκτερινό κέντρο (δείτε ΕΔΩ).
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χ. Αναλυτής θα
χρεώσει την υπόθεση σε εισηγητή του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, ο οποίος θα καλέσει τον Αλέξη Κούγια σε εξηγήσεις. Μετά τις εξηγήσεις, εάν κριθεί ότι έχει παραβιάσει τον Κώδικα Δικηγόρων ή τον Κώδικα Δεοντολογίας, θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο έχει και τον τελικό λόγο.
Όπως έγινε γνωστό, στο νυκτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, είχε πάει ο Λάκης Λαζόπουλος, με παρέα, μεταξύ των οποίων ήταν και η Μαρινέλλα. Ενώ το πρόγραμμα είχε αρχίσει, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος καθόταν δύο τραπέζια πίσω, χειροδίκησε κατά του ηθοποιού, λέγοντας του ότι «στο χρωστάω τρία χρόνια».

Κούγιας: Πειθαρχική έρευνα κι όχι δίωξη

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Αλέξης Κούγιας την είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ ότι του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ με αφορμή το επεισόδιο που είχε με τον Λάκη Λαζόπουλο.
«Δημοσιοποιήθηκε από site, τα οποία δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι υποκινούμενα, η ψευδής είδηση ότι δήθεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος μου από το Δικηγορικό Σύλλογο, του οποίου είμαι μέλος, τον ιστορικό Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η είδηση είναι εντελώς ψευδής» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος σε ανάρτησή του.
Οπως εξηγεί ο Αλ. Κούγιας «η πραγματικότητα είναι ότι όπως είχε υποχρέωση ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ένας εκ των παλαιότερων συνδικαλιστών, Χαράλαμπος Αναλυτής, πληροφορούμενος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το επεισόδιο μεταξύ εμού και του Λαζόπουλου δεν άσκησε ποτέ πειθαρχική δίωξη αλλά προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα, από την οποία μετά από δικές μου εξηγήσεις και την εξέταση όλων των στοιχείων είναι δυνατόν είτε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου, είτε η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο».