ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ανησυχητική η κατάσταση στα ΜΜΕ της Κροατίας

Την Κροατία επισκέπτονται αύριο και μεθαύριο, 6 και 7 Μαρτίου, μέλη του Οργανισμού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης και του Παρατηρητηρίου Βαλκανίων και Καυκάσου, ώστε να ενημερωθούν "για την ανησυχητική κατάσταση στα ΜΜΕ", αναφέρει σε..
ανακοίνωσή της, η Ένωση Δημοσιογράφων της Κροατίας (HND).
Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη της διεθνούς αποστολής τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016 και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2018, "όταν η αποστολή διαπίστωσε ότι στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό HRT υπήρχε ενίσχυση της ρητορικής του μίσους, καθώς και ελλιπής πολιτική για τα κροατικά μέσα ενημέρωσης" επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Τον Ιούνιο του 2018, η διεθνής αποστολή δημοσίευσε έκθεση με τίτλο "Κροατία: Ρητορική του μίσους σε άνοδο, αλλά ελπίδα για αλλαγή", με συστάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το έργο της αποστολής υποστηρίζεται από σημαντικό αριθμό διεθνών οργανισμών, που ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν τις διαπιστώσεις και τις συστάσεις της, επισημαίνει η HND.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο εκατοντάδες Κροάτες δημοσιογράφοι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Ζάγκρεμπ, για να διαμαρτυρηθούν κατά του ολοένα κι αυξανόμενου αριθμού δικαστικών διώξεων σε βάρος τους, γεγονός που ισοδυναμεί, όπως καταγγέλλουν, με απόπειρα λογοκρισίας τους.
- πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ