ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Σκληρή επίθεση κατά Σαμαρά για το Κολέγιο

...και αντεπίθεση από τον Αδωνη που αποκαλεί «Συριζαίο καραγωγέα» τον πρώην διευθυντή του Κολεγίου Αθηνών

Eπίθεση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης στον πρώην διευθυντή του Κολεγίου Αθηνών Κωστή Κοντογιάννη, με αφορμή ανάρτηση που έκανε ο εκπαιδευτικός στο Facebook για την υπόθεση της αντιγραφής του γιου του πρώην πρωθυπουργού..
Αντώνη Σαμαρά και τα όσα επακολούθησαν.
«Προσέξτε γλώσσα εκπαιδευτικού, προφανώς Συριζαίου, με θέση προνομιακή στο δημόσιο σύστημα! Όχι καθηγητής ούτε καραγωγέας δεν θα μιλούσε έτσι για ένα παιδί (κακομαθημένο κλπ) αλλά το μίσος τους τώρα που χάνουν την καρέκλα δεν κρύβεται! Απαίσιοι», έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Συγκεκριμένα ο πρώην διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών και νυν του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών, Κωστής Κοντογιάννης, έγραψε στο fb:
«Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανένας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιόκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμείς τα φτιάξαμε», με παρεμβάσεις στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, στην αξιολόγηση μαθητών, στην έκδοση αποτελεσμάτων κλπ κλπ. λογικό είναι να θεωρεί ότι δικαιούται να γράψει το διαγώνισμα της χημείας συλλογικά. Να ζητήσει και a little help from my friends που έλεγε και ο Joe Cocker. Στοιχειώδης κομψότητα δε μου επιτρέπει να αναφέρω προσωπικά τηλεφωνήματα που έχω δεχτεί και είχα τη χαρά να απορρίψω και να αρνηθώ να ικανοποιήσω στη διάρκεια της θητείας μου στο Κολέγιο. Το θέμα δεν είναι τι έκανε το κακομαθημένο παιδάκι σου. Παιδί είναι θα κάνει και καμία χαζομάρα. Το θέμα δεν είναι ούτε η στημένη απόλυση της εκπαιδευτικού. Όλοι ξέρουμε ότι ήταν στημένη, όλοι ξέρουμε ότι στο Κολέγιο, ειδικά επί διοίκησης του αδελφού σου, δε λειτούργησε καμία διαδικασία αξιολόγησης, αλλά απλώς ο διαρκής έλεγχος συμφωνίας με τις επιταγές του προέδρου και των εμπίστων του. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός απολύθηκε διότι το σύμπλεγμα της οικογένειας δε θα μπορούσε να ανεχτεί την προσβολή (είπαμε τα «μαγαζιά αυτά εσείς τα φτιάξατε»). Η επίκληση της «δικαιοσύνης» είναι ξεκαρδιστικό ανέκδοτο, όσο ξεκαρδιστική είναι και η ανεξαρτησία της.Το Δράμα είναι ένα. Ο τζουτζές σου δε διστάζει να λιντσάρει την άτυχη καθηγήτρια που είχε την ατυχή έμπνευση να αντιμετωπίσει το βλαστάρι σου ως μαθητή και όχι ως χυδαίο γαλαζοαίματο, και μάλιστα να την λιντσάρει όχι όσο ζούσε, αλλά τώρα που είναι πεθαμένη. 2. Ότι τόσο εσύ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι κάποιος για να λειτουργεί όπως εσύ και ο σμπίρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση».
Τα όσα έγραψε ο πρώην διευθυντής του Κολεγίου για τον Σαμαρά, σχολίασε σε tweet του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίο, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε:
"Πρόκειται για ηχηρό μήνυμα αξιοπρέπειας και ήθους, από κάποιον που γνωρίζει καλά και από «μέσα» πρόσωπα και πράγματα. Θα στείλουν άραγε και σε αυτόν εξώδικο;