ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Άναψαν τα (δημοσιογραφικά) αίματα

Μια ανάρτηση-σχόλιο από τον Χάρη Ξύδη για τις αθλητικές εφημερίδες και τα πρωτοσέλιδά τους τις ημέρες των ελληνικών επιτυχιών στον στίβο και στα «μικρά» σπορ, άναψε τα αίματα στο fb. Αρκετά στελέχη του ημερήσιου αθλητικού Τύπου σήκωσαν το γάντι παρεμβαίνοντας στον «τοίχο» του Χ.Ξ., στην επαγγελματική διαδρομή τού οποίου καταγράφονται, μεταξύ..
άλλων, δύο επιτυχημένες εκδόσεις: του Sportime και του Goal.
Το σχόλιό του είναι επικριτικό για τις σημερινές αθλητικές εκδόσεις που «απέδειξαν την ανυπαρξία τους, την έλλειψη αντανακλαστικών, την ευθυνοφοβία τους για το κυκλοφοριακό κόστος και τη δυνατότητα να ιεραρχήσουν σωστά και δίκαια τα αθλητικά γεγονότα». Κάνει λόγο για «αυτογελοιοποίηση» των αθλητικών εφημερίδων την επομένη του αγώνα Ολυμπιακού - Λουκέρνης «όταν όλες ξεδίπλωσαν στα πρωτοσέλιδά τους διθυράμβους για τον "κόκκινο θρίαμβο" και ψέλλισαν κατιτίς για τη μοναδική επιτυχία των Στεφανίδου και Κυριακοπούλου». Ο δημοσιογράφος δεν διστάζει να αναφερθεί ονομαστικά σε εφημερίδες για την τακτική τους γράφοντας: «Αν από το Φως, τον Πρωταθλητή, την Πράσινη, την Ωρα, το Sportime και τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης (που ζουν τη δική τους νιρβάνα με τον "τυφώνα Σαββίδης") δεν έχεις απαιτήσεις για υπερβάσεις, τι να πεις για τη Sporday και τη Sport Live. Απογοήτευσαν παντοιοτρόπως και ποικιλοτρόπως».
- διαβάστε τη συνέχεια και τις αντιδράσεις στο http://harddog-sport.blogspot.com/2018/08/blog-post_54.html