ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Καρτερός: Και οι γάιδαροι, ελέω Κυριάκου Μαρινάκη, πετούν…

«Η τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία σκιαγραφεί το δημοσιογραφικό και πολιτικό μου πορτρέτο, με άφησε άναυδο με τα μαρούλια της. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι: Το SMS, που έχουν κατασκευάσει και διακινούν, αποδίδοντάς το στο Μαξίμου, είναι γνήσιο. Και οι γάιδαροι, ελέω Κυριάκου Μαρινάκη, πετούν…».Ετσι απάντησε το απόγευμα της Πέμπτης (μέσω fb) ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του..
πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός στην ανακοίνωση της ΝΔ.  Θυμίζουμε ότι ο Καρτερός με  διάβημά του προς την ΕΣΗΕΑ ζητούσε να αποκατασταθεί η αλήθεια για το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» και το περιβόητο sms.
Η ΝΔ είχε εκδώσει το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωση-απάντηση  στο διάβημα Καρτερού κι έκανε λόγο για φερέφωνα του Μαξίμου αναφέροντας:
«Ο κ. Καρτερός είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους. Όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ. Αλλά και γιατί έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή. Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην Αυγή…»