ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΕΣΗΕΑ: Η τακτική των «εκκαθαρίσεων» δεν θα περάσει...

Η Ενωση καταγγέλλει (απλώς) για άλλη μια φορά τις απολύσεις στου Μαρινάκη

Ανακοίνωση έβγαλε η ΕΣΗΕΑ για το νέο κύμα μαζικών απολύσεων στα Μέσα του Βαγγέλη Μαρινάκη προειδοποιώντας πως "η τακτική των «εκκαθαρίσεων» δεν θα περάσει" αν και δεν αναφέρει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Το μόνο που κάνει η ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρει και η ίδια στην ανακοίνωσή της,..
είναι να "καταγγέλλει για άλλη μια φορά, την ιδιοκτησία του ομίλου «ALTER EGO» (πρώην ΔΟΛ), η οποία συνεχίζει ανενδοίαστα την τακτική των «εκκαθαρίσεων» προχωρώντας και σε νέες απολύσεις".
Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
Προφανώς η νέα ιδιοκτησία έχει ξεχάσει ότι οι συνάδελφοι μας (συντάκτες, διοικητικοί και τεχνικοί) που έχασαν τη δουλειά τους τον τελευταίο χρόνο αλλά και αυτοί που σηκώνουν ακόμη το βάρος και την ευθύνη της συνέχισης των ιστορικών εντύπων του πρώην ΔΟΛ, έπραξαν το καθήκον τους στο ακέραιο όλο το μακρύ και επίπονο χρονικό διάστημα που ο Οργανισμός κλυδωνίζονταν αλλά και κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, αναλαμβάνοντας, μόνοι εναντίον όλων, τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων του.
Και τώρα, πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επαναλειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, BHMA FM, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), η νέα ιδιοκτησία τροφοδοτεί το κλίμα ανασφάλειας στο σύνολο των συναδέλφων, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την αίσθηση της απόλυτης αβεβαιότητας.
Η ανακοίνωση καταλήγει με το:
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητάει την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και την ρητή δέσμευση της ιδιοκτησίας για την διασφάλιση του συνόλου των υφισταμένων θέσεων εργασίας (EIΔΑΛΛΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;) και δηλώνει ότι θα σταθεί αποφασιστικά και αταλάντευτα στο πλευρό των αδίκως απολυμένων συναδέλφων μας σε κάθε νόμιμη διεκδίκησή τους.
ΥΓ Στον ΑΝΤ1 για τις απολύσεις των τεχνικών η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε στάσεις εργασίας και δεν βγήκαν τα δελτια ειδήσεων την Δευτέρα και την Τρίτη. Προφανώς το έκανε γιατί μπήκε μπροστά η ΕΤΙΤΑ και αφού, σου λέει, δεν θα υπάρχουν τεχνικοί για να βγουν τα δελτία ας κάνουμε και εμείς από κοντά μια στάση εργασίας...