ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Δημοσιογραφικός καφές...

Ασπρίσαμε, να πάμε για κανένα μπάνιο…

Στη δημοσιογραφία η αλήθεια χάνεται κάπου μεταξύ της ανάγκης να γράψει κανείς κάτι και ταυτόχρονα να «εξυπηρετηθεί» η γραμμή του Μέσου που εργάζεται. Έτσι ή κάπως έτσι έχουμε κάθε δύο μήνες εκλογές.
Κάποιος παλιός συνάδελφος μου έλεγε πριν χρόνια στην εφημερίδα που καθόμασταν πλάι πλάι..
«να πιστεύεις περισσότερο αυτό που δεν ακούγεται καθόλου ή σχεδόν καθόλου… και μακριά από βεβαιότητες. Η πολιτική είναι σαν την άμμο στην παραλία, κάθε πρωί αλλάζει σχήμα ανάλογα με το βραδινό κυματισμό!».
Επί του παρόντος το βοριαδάκι της μεταμνημονιακής μας επιτροπείας δείχνει ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό (πιο σύντομα απ’ όσο πιστεύουν ή θέλουν ορισμένοι), μια ομιλία του πρωθυπουργού στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ που θα ενέχει ρόλο νέων προγραμματικών δηλώσεων για το αμέσως προσεχές διάστημα (οι θιασώτες των εκπλήξεων και όσοι πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας δυνατός παίκτης που όταν χρειάζεται ξέρει να ανακατεύει την τράπουλα μάλλον θα επιβεβαιωθούν) μέχρι να φτάσουμε στον Ιανουάριο του 2019 όπου και πιθανότατα θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή.
Χωρίς να διαβάζω τον Μακεδονικό καφέ του κ. Καμένου η δημοσιογραφική μου εμπειρία βλέπει κοντό δρόμο στο τέλος του οποίου υπάρχει πενταπλή κάλπη. Στο μεσοδιάστημα η επικαιρότητα θα «δοκιμαστεί» από τις δικαστικές αποφάσεις για τα μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος, την κυβερνητική πρόταση για τη Συνταγματική αναθεώρηση και κυρίως την καθιέρωση της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές, την απόφαση για κατάργηση (με ν/σ παρακαλώ) της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από 1/01/2019 και τις όποιες αντιδράσεις στο εξωτερικό τη συνοδεύσουν και μερικά ακόμη που σήμερα δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει.
Ο δημοσιογραφικός καφές έχει εικόνα και για μετά τις εκλογές αλλά δεν είναι του παρόντος. Να περιμένετε πάντως μεγάλες εκπλήξεις και αναλόγου μεγέθους κωλοτούμπες. Και μακριά από τους δημοσκόπους. Λένε τις αλήθειες που θέλουν ν’ ακούσουν οι πελάτες τους. Κι επειδή ο απλός ψηφοφόρος με μέσω μισθό κάπου στα 900 ευρώ δεν μπορεί να πληρώνει δημοσκόπους αλλά μπορεί να ψηφίζει το πλέξιγκλας είναι ο ασφαλέστερος κριτής.

Δημήτρης Χατζηνικόλας (documentonews)