ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

«Ελπίζω ο Σαββίδης να επενδύσει εδώ κάποια από τα 1,6 δισ.»

Τι έγραψε ο Μπουτάρης στο twitter

Στον ιαπωνικό όμιλο εταιρειών Japan Tobacco θα περάσει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Η αγορά της ΣΕΚΑΠ συνιστά μέρος μιας συμφωνίας - "πακέτο" για την εξαγοράς της "μητρικής" ρωσικής Donskoy Tabak στην οποία ανήκει η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ).
Την συμφωνία του Ιβάν Σαββίδη με τους Ιάπωνες σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στο Twitter εκφράζοντας.. την ελπίδα ο ομογενής επιχειρηματίας να επενδύσει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κάποια από τα 1,6 δισ. δολάρια από το deal στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα ο Μπουτάρης έγραψε στο Twitter: «Ελπίζω ότι ένα μέρος από τα 1,6 δις δολάρια που προέκυψαν από το deal πώλησης της Donskoy Tabak του κ. Ιβάν Σαββίδη στον Ιαπωνικό κολοσσό JTI να επενδυθεί στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή».
Ανθρωποι του περιβάλλοντος Σαββίδη αναφέρουν πως στρατηγική του επιλογή παραμένει η επένδυση σημαντικών ποσών στην Ελλάδα, πως δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του από την «πατρίδα του».