ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

10 αλήθειες για το Mega

1) H «Τηλέτυπος» δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό έπρεπε να γίνει με άλλη εταιρία «κέλυφος». Οι δύο βασικοί του μέτοχοι, Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης, δεν το έπραξαν όμως. Υπάρχει κι ένας τρίτος μέτοχος, αποκομμένος, μία κυπριακή εταιρία στην οποία... μεταβιβάστηκαν οι μετοχές του Ιβάν Σαββίδη. 2) Δεν ευθύνεται.. ωστόσο το ΕΣΡ γι' αυτό. Το Συμβούλιο δέχτηκε κάποια συγκεκριμένη (ή αόριστη, όπως τη δει κανείς) ερώτηση από τους ιδιοκτήτες του καναλιού τις προηγούμενες ημέρες αλλά δήλωσε, φυσιολογικά, αναρμόδιο. Έμοιαζε η ερώτηση σαν άλλοθι θα έλεγα.

3) Το ΕΣΡ θα μπορούσε να είχε βάλει λουκέτο στο κανάλι εδώ και 20 μήνες περίπου μια και το περιεχόμενο του προγράμματός του Mega δεν ήταν εκείνο που έπρεπε, σύμφωνα με τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία - δεν περιείχε ειδήσεις, εκπομπές κτλ. Δεν το έκανε όμως και, μάλιστα, κατά παράβαση των καθηκόντων του. Και δεν το έκανε για τους εργαζόμενους και μόνο.

4) Το Mega απέδειξε όλους αυτούς τους μήνες πως αποτελεί ένα πολύ ισχυρό brand name. Από τα πιο σπουδαία στην ελληνική τηλεόραση.

5) Μένει να απαντηθεί το ερώτημα: οι εργαζόμενοι που το κράτησαν τόσους μήνες ανοιχτό είναι, τελικά, ηρωικοί ή (συγγνώμη κιόλας) κορόιδα; Τα έσοδά του είναι, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, περισσότερα από 50 εκατομμύρια. Είναι αυτό το... τιμημένο ισχυρό brand name που είπαμε. Μοναδικό στην Ελλάδα.

6) Τους απλούς εργαζόμενους του Mega τους πήραν στο λαιμό τους οι μεγαλοδημοσιογράφοι του καναλιού, με την τακτική που ακολούθησαν. Εκρυβαν ειδήσεις στο μαξιλάρι τους, δεν έλεγαν όσα τους έλεγαν να μην πουν κ.ο.κ. Θα μπορούσε ο απλός κόσμος εκεί μέσα να ορθώσει ανάστημα; Νομίζω πως όχι και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο το κάνουν κατόπιν εορτής, τώρα που είναι εύκολο να πεις οτιδήποτε... Αλήθεια που είναι σήμερα Πρετεντέρης, Τρέμη και οι υπόλοιποι; Γιατί εξαφανίστηκαν; Ή, μήπως χρειάζεται ο Παναγιώτης Λάμψιας να λέει για το μακρύ χέρι της κυβέρνησης;

7) Φταίνε όμως οι εργαζόμενοι που τόσους μήνες τώρα δεν αντιδρούν σθεναρά. Καμία αγωνιστική διάθεση, η παραμικρή, λες και υποτάσσονται καρτερικά στη μοίρα τους. Ακόμα και τις δύο αυτές τελευταίες ημέρες που δηλώνουν εξοργισμένοι, δεν προχώρησαν σε κάποια σοβαρή και δυναμική αντίδραση. Έχουν έναν «αέρα» δικό τους και δεν τον αξιοποίησαν.

8) Θεματική άδεια για το Mega σημαίνει πως απολύονται όλοι οι δημοσιογράφοι μια και δεν θα χρειάζονται στο νέο πρόγραμμα. Ποιος το θέλει αυτό; Το σημειώνω γιατί αρχίζει και κυκλοφορεί μία τέτοια φήμη σαν εκείνες που κυκλοφορούν μήνες και πιστεύουν οι εργαζόμενοι. Σημειώστε πως πλέον το κανάλι πρέπει να σταματήσει να εκπέμπει τέλη Φεβρουαρίου όπως και να έχει. Το λέει ο νόμος.

9) Δεν αφορά το Mega αλλά το Βήμα 99.5 (και τα δύο τα πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκτώντας τον ΔΟΛ): το ραδιόφωνο έκλεισε με τον κόσμο να μένει απλήρωτος χάνοντας δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

10) Ποτέ δεν είναι αργά για αγώνες. Αλλά πρέπει να ξέρεις πού και πώς πολεμάς.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)