ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Δημοσιογράφος απέκρυψε εισοδήματα άνω των 500.000

Δεκαέξι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που ερευνούν οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ ήρθαν στο φως από τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
Tα ονόματα των παραβατών και οι επωνυμίες των επιχειρήσεων δεν ανακοινώνονται, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις. Οι υποθέσεις αυτές προέκυψαν κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων και πληροφοριών και οι σχετικοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Ανάμεσά τους και οι εξής περιπτώσεις:..
  • Μεγαλοδημοσιογράφος που απέκρυψε εισοδηματα ύψους 518.305 ευρώ,.
  • Τυπογραφική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας με εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.466.046 ευρώ.
  • Δικηγόρος της Αθήνας που δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 232.679 ευρώ ενώ δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ύψους  9.542 ευρώ.
  • Εκδοτική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 884.120 ευρώ.