ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Βεντέτα...

Ο Πρετεντέρης αναβιώνει την ιστορική βεντέτα του “συστήματος Σημίτη” με τον Λαλιώτη

Την ιστορική βεντέτα του “συστήματος Σημίτη” με τον Κώστα Λαλιώτη και το παπανδρεϊκό σκέλος του ΠΑΣΟΚ, αναβιώνει ο Γιάννης Πρετεντέρης, με το άρθρο που υπογράφει σήμερα στα “Νέα”.
Ο παλαίμαχος αρθρογράφος, που διακρίθηκε για τις εμβληματικές μάχες του κατά της ΝΔ (επί εποχής Κώστα Καραμανλή) και τη συνεπή υπεράσπιση του Κώστα Σημίτη, για τον οποίο έχει αφιερώσει και “συζήτηση” που εξελίχτηκε σε βιβλίο, είναι από εκείνους που επέστρεψαν στα “Νέα”, του πρώην ΔΟΛ, που ελέγχονται σήμερα από την εταιρεία “Alter Ego” του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης βρέθηκε τα τελευταία χρόνια κοντά στη Νέα Δημοκρατία, από την.. εποχή της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά, όταν και έντονες φήμες τον ήθελαν να διεκδικεί μια θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια στις εκλογές του 2015, αλλά και στη συνέχεια, επί ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα τη φημολογία του καλοκαιριού του 2016, όταν εμφανιζόταν επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Κουμουτσάκου ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Τελικά, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν ξεκίνησε… ακόμη πολιτική καριέρα με τη ΝΔ, και περιορίζεται σε σκληρά άρθρα για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, που δείχνουν παράλληλα στην κατεύθυνση σύμπραξης δυνάμεων του χώρου του Κέντρου, με τη σημερινή Κεντροδεξιά υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, με το σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, ο παλαίμαχος αναλυτής του “Mega” επιλέγει να επιτεθεί στον Κώστα Λαλιώτη, με εμφανώς χλευαστική διάθεση, με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση του πάλαι ποτέ “θείου βρέφους”, στην κατεύθυνση της συγκρότησης “αντι-δεξιού” μετώπου, το οποίο ο Γιάννης Πρετεντέρης αποκηρύσσει, θεωρώντας ότι θα πρέπει αντιθέτως να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο δυνάμεων, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Η συνέχεια αναμένεται με περίσσευμα ενδιαφέροντος, με δεδομένο ότι ο Κώστας Λαλιώτης βρέθηκε και άλλες φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο του “συστήματος Σημίτη”, με τον οποίο ήταν διακριτές οι πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές διαφορές τους.
Φρίξος Παλαιολόγος (ysterografa)