ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Μαρινάκης: Να γιατί βγήκα μπροστά

Ετσι εξηγείται γιατί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης εξαγόρασε τον ΔΟΛ και βγήκε μπροστά: για να σώσει την ενημέρωση που κινδυνεύει και για να μην αποξενωθούν οι εφημερίδες του Οργανισμού από το πνεύμα τους και τις αρχές τους, «εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό».  Κι αυτό γιατί οπως λέει ο ίδιος σε άρθρο του στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ,  «λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση, αυτό δηλαδή που ο Αναγνώστης περιμένει από ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ».
Το πιο σημαντικό από αυτά που επισημαίνει ο μεγαλοεκδότης (πλέον), εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι το παρακάτω:..
«Τις λίγες μέρες που δεν εκδόθηκαν οι δύο εφημερίδες νιώσαμε όλοι τι έλειψε από τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα . Και αναμετρούμε τι θα σήμαινε για τον τόπο, εάν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους,εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό.
Για να μην γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μια διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ.
Και με την θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξήτους πάνω σε υγιείς βάσεις».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά πως ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησε την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχει οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε. Ο εφοπλιστής αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας».