ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Γιατί η ΕΒΟΛ κήρυξε τον πόλεμο στα Lidl

Τι καταγγέλλει η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία και τι απαντάει η Lidl Ελλάς

Διέκοψε τη συνεργασία της με τα Lidl η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις έξω από καταστήματα της εταιρείας και απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα προς τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη τους στην αλυσίδα εκπτωτικών σούπερ-μάρκετ Lidl Ελλάς.
Η διακοπή της συνεργασίας της ΕΒΟΛ με την αλυσίδα Lidl Ελλάς αποφασίστηκε ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα σε έκτακτη γενική συνέλευση του Α.Σ. Βόλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση αναφέρονται και τα εξής:..

«Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ έκτακτη, διευρυμένη και πολυπληθής συγκέντρωση, ανάμεσα σε Κτηνοτρόφους και Αγρότες της περιοχής μας αλλά και σε μέλη και εργαζομένους του Α.Σ. Βόλου.
Μοναδικό θέμα συζήτησης το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα LIDL, λόγω της απαράδεκτης και απαξιωτικής αντιμετώπισης της απέναντι στα τοπικά συνεταιριστικά προϊόντα, που εκδηλώνεται κυρίαρχα με την μη τοποθέτηση τους στα ράφια των καταστημάτων της.
Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο ότι έρχονται στον τόπο μας, δραστηριοποιούνται, αποκτούν κέρδη και απαξιώνουν τα τοπικά προϊόντα. Έχουν στα ράφια τους 3.000 κωδικούς και δεν τοποθετούν 50 κωδικούς τοπικών προϊόντων. Δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν.
Μας θέλουν μόνο για πελάτες και απαξιώνουν τα ελάχιστα τοπικά μας προϊόντα.
Δεν θέλουμε προνομιακή μεταχείριση, θέλουμε να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέξουν.
Δεν θέλουμε τέτοιες αλυσίδες στον τόπο μας.
Θέλουμε το καταναλωτικό κοινό ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.
Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τον αποκλεισμό των καταστημάτων και στο Βόλο και στη Λάρισα με τα γεωργικά μας μηχανήματα, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές και με τα ελληνικά ζώα μας (πρόβατα, κατσίκια, γελάδια)».

Τι απαντάει η Lidl Ελλάς

Η "LΙDL HELLAS" κάνει λόγο για εκβιαστική τακτική της ΕΒΟΛ και αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
"Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με τη συνεργασία μας με την ΕΒΟΛ, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι οχήματα της ΕΒΟΛ στάθμευσαν από τις 13/7 εντός του parking του καταστήματος μας στην συμβολή των οδών Λάρισας και Νεαπόλεως με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα τόσο στην ομαλή λειτουργία του καταστήματος όσο και στην εξυπηρέτηση και στην ασφάλεια των πελατών μας. Ο εκβιασμός ως μέτρο διαπραγμάτευσης αποτελεί αθέμιτη εμπορική πρακτική. 
Πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη λύπη ότι παρά την επίσκεψη του Μέλους της Διοίκησης και Διευθυντή Αγορών της Lidl Hellas στην έδρα της ΕΒΟΛ αλλά και τις προσπάθειες του Προέδρου της Lidl Hellas να επικοινωνήσει με τον κύριο Νικήτα Πρίντζο, Πρόεδρο της ΕΒΟΛ, - ΕΑΣ Βόλου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου προχώρησε σε κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα μας. Είναι εξ’ ίσου λυπηρό ότι από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουλίου, η ΕΒΟΛ σταμάτησε μονομερώς τις παραδόσεις προϊόντων στα καταστήματά μας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συνομιλιών. Η Lidl Hellas πάντως συνεχίζει να διαθέτει προϊόντα της ΕΒΟΛ στα καταστήματά της όσο διαρκούν τα αποθέματα. 
Στη Lidl Hellas βάσει της φιλοσοφίας μας και του επιχειρηματικού μας μοντέλου προβαίνουμε σε μια προεπιλογή προϊόντων από όλες τις βασικές προϊοντικές κατηγορίες που φιλοξενούμε στα καταστήματά μας, ιδιωτικής κι επώνυμης ετικέτας, με στόχο την αποτελεσματική όσο και οικονομική κάλυψη των αναγκών των πελατών μας. Διαθέτουμε μόλις 1.600 κωδικούς στο σύνολο των προϊόντων έναντι των 5.000- 6.000 κωδικών προϊόντων που διαθέτουν οι άλλες αλυσίδες.
Αποτέλεσμα αυτή της λειτουργίας και φιλοσοφίας μας είναι να διαθέτουμε κι ένα περιορισμένο αριθμό προϊόντων ΕΒΟΛ, 8 δηλαδή, σε σχέση με τις υπόλοιπες αλυσίδες. 
Αυτή τη στιγμή στη σταθερή μας γκάμα φιλοξενούμε: 1. Από τους δυο επώνυμους κωδικούς προϊόντων γάλακτος, ο ένας (1) είναι ΕΒΟΛ 2. Από τους δυο επώνυμους κωδικούς κακάο, ο ένας (1) είναι ΕΒΟΛ 3. Από τους 6 επώνυμους κωδικούς λευκό τυρί, οι 3 είναι ΕΒΟΛ. . Διαθέτουμε δηλαδή από τους παραπάνω επώνυμους κωδικούς το 50% σε ΕΒΟΛ μάρκα. Επιπλέον, έχουμε προτείνει στην ΕΒΟΛ επιπλέον ενέργειες συνεργασίας στο πρόγραμμα προωθητικών ενεργειών (πλέον αυτών της σταθερής μας γκάμας). 
Για εμάς στη Lidl Hellas η στήριξη των Ελλήνων παραγωγών, ιδιαίτερα αυτών που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των προϊόντων τους, αποτελεί στρατηγική αιχμής και εθνική προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε όχι μόνον επιλέξαμε χωρίς ενδοιασμούς την ΕΒΟΛ ως έναν από τους πολλούς εκλεκτούς Έλληνες προμηθευτές μας, αλλά επιδιώκουμε τη σταθερή και γόνιμη συνεργασία μαζί της. Από την περιοχή Θεσσαλίας Μαγνησίας συνεργαζόμαστε με 12 τοπικούς προμηθευτές. Είναι προφανές ότι από τη δική μας πλευρά διατηρούμε πάντα ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας και του διαλόγου, αλλά δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές εκβιαστικής φύσεως. 
Με εκτίμηση 
Βασιλική Αδαμίδου Δ/ντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας Lidl Hellas