ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Το πληκτρολόγιο αποκαλύπτει

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Τα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι το σύγχρονο κρεβάτι τού ψυχαναλυτή. Μυριάδες σε όλη τη Γη ξαπλώνουν στο πληκτρολόγιο-ανάκλιντρο που αποκαλύπτει χαρακτήρες και συμπεριφορές. Το φέισμπουκ, το τουίτερ και το ίνσταγκραμ είναι μια ατέλειωτη λεωφόρος παρελάσεων, μια ατελεύτητος οδός Πανεπιστημίου. Όπου παρελαύνουν, φύρδην μίγδην, το χιούμορ με τη χοντράδα, τα υπερτροφικά Εγώ με τα λυμφατικά Εμείς, η ευφυΐα με την ανοησία. Ο Ουμπέρτο Έκο έχει πει ότι το διαδίκτυο ως επικοινωνιακό μέσο είναι σαν ένα ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο που πρέπει να το γνωρίζεις καλά για να το οδηγήσεις, διαφορετικά θα βρεθείς κολλημένος στον τοίχο.
Τα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι εκθετήριο χαρακτήρων. Όσοι ανεβαίνουμε στο βήμα του.. –ηθοποιοί και θεατές ταυτόχρονα– εκτιθέμεθα στην κοινή θέα και στην αξιολόγηση του «κοινού» μας. Αποκαλυπτόμεθα! Όλοι, αναγνωρίσιμοι και μη. Στο προκείμενο τώρα:
Ο Γιώργος Σαββίδης δεν είναι ο μόνος που προκαλεί αντιδράσεις με τις αναρτήσεις του. Είναι πολλοί αυτοί που οδηγούν διαδικτυακές Πόρσε με επίπεδο δεξιοτήτων χειριστή τρακτέρ. Δικό τους πρόβλημα. Αυτοί αποκαλύπτονται στη λαοθάλασσα τού κυβερνοχώρου.

Έχω την εντύπωση ότι ο νεαρός Σαββίδης δεν το κάνει από έλλειψη εξυπνάδας, το αντίθετο. Αντιλαμβάνεται τη δύναμη του μέσου και τη χρησιμοποιεί προς την κατεύθυνση που θέλει. Αν στο τέλος τής διαδρομής βρει την αναγνώριση ενός λαοπρόβλητου ηγέτη-οπαδού θα το δείξει ο χρόνος. Προς το παρόν με το γρήγορο μέσον του, το ίνσταγκραμ, προσπαθεί να καλύψει την απόσταση στην οποία έχει μείνει πίσω. Δηλαδή σε εκείνη που τον χώριζε από την πιστοποίηση ενός ορκισμένου οπαδού του ΠΑΟΚ με απήχηση στον σκληρό πυρήνα της οπαδικής θάλασσας. Ό,τι πέτυχε ο Πάμπλο Γκαρσία με μια μπουνιά σε «μισητό» αντίπαλο, τον Ντιόγκο (και ύστερα το όνομά του αναρτήθηκε σε πινακίδα ως οδωνύμιο), ο Γιώργος Σαββίδης το επιδιώκει με διαφορετικό τρόπο.
** Είτε σχολιάζοντας για τον Πανιώνιο ότι «αυτούς τους γράφουμε (επί λέξει) στα τέτοια μας τα δυο».
** Είτε χλευάζοντας τον Ηρακλή.
** Είτε ευχόμενος καλή επιτυχία στους Ευρωπαίους αντιπάλους τού Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Ας μη σκίζουμε, λοιπόν, τα ρούχα μας κάθε φορά που ο νεαρός Σαββίδης ανεβαίνει στο ιντερνετικό βήμα για να ενεργήσει ως φανατικός οπαδός, όχι πια της Τσέλσι, φίλος της οποίας ήταν κατά δήλωσή του άλλοτε, αλλά του ΠΑΟΚ με τον οποίο ελάχιστη σχέση είχε παλιότερα. Αφού αυτή είναι η κατεύθυνσή του, καλά τα πάει. Και καλό του κατευόδιο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πολλοί ανάβουν και κορώνουν επειδή ο Γ.Σ. είναι θεσμικός παράγοντας («αντιπρόεδρος της ΠΑΕ», λένε) και κάνει ό,τι κάνει. Σιγά τους τύπους! Άλλοι «θεσμικοί», άλλων ομάδων, και με υψηλότερες θέσεις, έχουν πει, έχουν γράψει και έχουν κάνει πολύ χειρότερα. Και περισσότερο επικίνδυνα. Το έπραξαν ατιμώρητα και ασχολίαστα.

*Το κείμενο του Διον. Βραϊμάκη δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης
- πηγή: harddog-sport