ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΔΟΛ: ένα ακόμα ψέμα

Το φύλλο της εφημερίδας Τα Νέα ασχολήθηκε με ένα "μεγάλο" θέμα που μάλιστα αναμεταδόθηκε και στις ραδιοφωνικές πρωινές εκπομπές του ΔΟΛ. Η είδηση αφορούσε τον μεγάλο αριθμό παιδιών που γράφτηκαν φέτος στα ιδιωτικά σχολεία, παρ όλη την φτώχεια των γονιών τους, λόγω των αλλαγών που έκανε το Υπουργείο Παιδείας. Αφού λοιπόν παρουσιάστηκαν και ερμηνεύτηκαν (σ.σ. κατά το δοκούν) τα στοιχεία που συγκέντρωσε εκπαιδευτικός ερευνητής και πρόεδρος της Επιστημονικής Ενωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το δημοσίευμα φιλοξένησε και την άποψη του τομεάρχη παιδείας της ΝΔ που σχολίασε με τη σειρά του αυτήν την έκρηξη εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία. Το στερεότυπο επιχείρημα του ήταν ότι η κυβέρνηση, εφόσον είναι εχθρός της αριστείας..
και διέλυσε τα σχολεία, κατάφερε να απαξιώσει τη δημόσια παιδεία.
Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι ενώ η ΝΔ με ανακοίνωσή της παραδέχτηκε ότι έδωσε λάθος στοιχεία και ότι δεν ισχύει η έκρηξη εγγραφών στα ιδιωτικά ούτε και πολύ περισσότερο -συμπληρώνουμε εμείς- η αυθαίρετη ερμηνεία που την απέδιδε στις αλλαγές που έγιναν, ο ιστότοπος του ΔΟΛ περιορίστηκε στα να αναρτήσει την ανακοίνωση περί λάθους της ΝΔ και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας.
Ενώ όμως η ΝΔ παραδέχτηκε το λάθος το δημοσιογραφικό συγκρότημα που το διέδωσε και το αναπαρήγαγε αμάσητο όλη μέρα, δεν έκανε τον κόπο να εισπράξει έστω και το ελάχιστο μερίδιο ευθύνης. Και φυσικά αυτό δεν αφορά τον συντάκτη ή τον κάθε συντάκτη του ΔΟΛ που γνωρίζουμε καλά και κατανοούμε κάτω από ποιες συνθήκες πίεσης εργάζονται ώστε να παράγουν πάση θυσία αντικυβερνητικά ρεπορτάζ, αλλά το είδος της στρατευμένης και ελεγχόμενης δημοσιογραφίας στην οποία έχει ξεπέσει πλέον ο ΔΟΛ.
Α.Ψ.  (Παρασκήνια / ΕφΣυν)