ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τι είχε πει ο Ανδρέας για τον Βενιζέλο το 1994...

...και πρέπει να το μάθει ο Μητσοτάκης

Φίλος που γνωρίζει καλά, μα πάρα πολύ καλά, την ιστορία του ΠΑΣΟΚ -του κανονικού, προ Σημίτη- μας διηγήθηκε την ιστορία με αφορμή τα όσα ακούγονται περί… μεταγραφής του Βαγγέλη Βενιζέλου στη ΝΔ.
Το 1994, όταν ο Βενιζέλος είχε αρχίσει να κάνει αισθητή τη παρουσία του και στο ΠΑΣΟΚ και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια στιγμή βραδυνής χαλάρωσης, ρώτησε τον Τηλέμαχο Χυτήρη πως βλέπει τον φέρελπι Ευάγγελο Βενιζέλο. “Καλό”, τον έβλεπε ο Χυτήρης. Αλλά ο Πρόεδρος δεν αρκέστηκε στο τυπικό. Συνέχισε την κουβέντα περί του Βαγγέλη Βενιζέλου, πιέζοντας να πάρει κάτι περισσότερο και έλαβε την εξής απάντηση:..  “Πρόεδρε, ο Βενιζέλος είναι ικανός να διεκδικήσει κάποια στιγμή την ηγεσία και να γίνει πρόεδρος του κόμματος”.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου χαμογέλασε και συμπλήρωσε: “Ο Βαγγέλης δεν έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος του κόμματος, έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος οποιουδήποτε κόμματος”!
Κάτι θα ΄ξερε ο αείμνηστος Ανδρέας. Ας το ΄χει στο νου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης…
- πηγή: militaire