ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Συλλήψεις και έρευνες σε σπίτια δημοσιογράφων

Το πογκρόμ κατά δημοσιογράφων στην Τουρκία συνεχίζεται με την αστυνομία να συλλαμβάνει σήμερα τον αρχισυντακτη της εφημερίδας «Cumhuriyet» Μουράτ Σαμπουντζού. Μαζί του συνελήφθη κατά πληροφορίες και ο αρθρογράφος Γκουράι Οζ.
Σύμφωνα με με το CNN Turk έγιναν αστυνομικές έρευνες στα σπίτια στελεχώνκαι δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας.
 Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο αρχισυντάκτης της , «Cumhuriyet» σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό κατά όσων θεωρούν ύποπτους για σχέσεις με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορούν ως..
ηθικό αυτουργό του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν γίνει: 40.000 προσαγωγές, 20.000 προφυλακίσεις, 80.000 απολύσεις, κλείσιμο 45 εφημερίδων, 35 ραδιοφωνικών σταθμών, 30 τηλεοπτικών καναλιών, 15 περιοδικών, 29 εκδοτικών οίκων και 3 ειδησεογραφικών πρακτορείων. Έγιναν, επίσης, προσαγωγές 100 δημοσιογράφων με 37 απ’ αυτούς να έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ σε 28 δήμους διορίστηκαν επίτροποι.