ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μικροί και μοιραίοι. Ποιοί;

Τι λέει ο Λάμπης Ταγματάρχης για την επιστολή Καπάκου - Aνακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
- O Π. Τσούτσιας νέος διευθυντής Ενημέρωσης

Απορρίπτει τις καταγγελίες Καπάκου περί «εξουσιαστικών συμπεριφορών και αντιλήψεων τύπου στρατιωτικού καραβανά», ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης και καταλογίζει στον μέχρι σήμερα διευθυντη Ενημερωσης, αναποτελεσματικότητα στην προσπάθεια να ανέβουν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.
 Μιλώντας σε δημοσιογράφους και κληθείς να σχολιάσει όσα αναφέρει ο Σταύρος Καπάκος στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ (δείτε ΕΔΩ), ο Λ.Ταγματάρχης τον κάλεσε να απαντήσει δημοσίως αν είχε δεχθεί οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρφωση των δελτίων ειδήσεων και ταυτόχρονα τον κάλεσε να..
διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση «ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές».
Ο Ταγματαρχης ουσιαστικά απέδωσε την απομάκρυνση τού έως σήμερα διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, στα νούμερα των δελτίων ειδήσεων τα οποία «ήταν μικρά και μοιραία», απαντώντας ουσιαστικά στα όσα ανέφερε ο Καπάκος περί κάποιων στο Ραδιομέγαρο που «αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι».
Για την επιστολή Καπάκου υπήρξε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναφέρει: 
«Διότι δεν συνεμμορφώθην…»
Μετά την αναβίωσή της από το Μαύρο και τη ΝΕΡΙΤ, ανοίγει νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εικόνα της ΕΡΤ, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η υπογραφή ΣΣΕ.
Ο διευθύνων σύμβουλος εισηγείται και το Δ.Σ. αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, την αποπομπή του γενικού διευθυντή ειδήσεων «μετά την άρνηση συμμόρφωσής του προς τις οδηγίες, αποφάσεις και εντολές της διοίκησης της ΕΡΤ».
Η ΕΣΗΕΑ παγίως είναι κατά των απολύσεων, αναμένει, ωστόσο, να φανούν οι κατευθύνσεις που προσδίδει πλέον στην ΕΡΤ η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Επίσης υπήρξε και "παρέμβαση" του υπουργού Επικρατείας καθώς συνεργάτες του Νίκου Παππά, σχολίαζαν πως «οι προσωπικές πικρίες είναι κατανοητές, αλλά είναι απαράδεκτοι οι υπαινιγμοί για τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ, ειδικά όταν δεν τεκμηριώνονται»...


ΥΓ "Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε., ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσούτσιας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης. Ο κ. Τσούτσιας εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1989 και μέχρι σήμερα ήταν Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Σύνταξης Ειδήσεων. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε εφημερίδες και περιοδικά έντυπα". Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της ΕΡΤ.