ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Μακεδονία»: με το πιστόλι στον κρόταφο οι επί 9 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι!

Τα αφεντικά κάθε είδους γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρησιμοποιούν την κατάσταση κοινωνικής ασφυξίας που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει με τις επιλογές τους, τις εντολές της τρόϊκας και των εκάστοτε κυβερνώντων, εκβιαστικά εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι εδώ και μία 5ετία υφίστανται την τρομοκρατία της μνημονιακής λαίλαπας.
Έτσι κινούνται και στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», της οποίας όμως οι διοικούντες (ιδιοκτήτης Ι. Ρήγας δια της εκπροσώπου του Βίκυς Σουλοπούλου) κατάφεραν και πήραν κρατική χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ (από την κυβέρνηση Σαμναρά-Βενιζέλου), δάνειο από την Πειραιώς 1.5 εκατ, ενώ η επιχείρηση εντάχθηκε στις ρυθμίσεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Παρ’ όλα αυτά σήμερα οφείλει στους εργαζόμενους πάνω από 9 μισθούς των τρεχόντων δεδουλευμένων μηνών. Καταβάλει στους εργαζόμενους γύρω στο 40% των ήδη.. περικομμένων μισθών (30% με ατομικές συμβάσεις από το ’12), δηλ. παίρνουν μόλις το 1/3 των προ κρίσης μισθών! Την ίδια ώρα όμως, η διοίκηση δηλώνει ότι έχει τα ποσά που αντιστοιχούν στις αποζημιώσεις των δυο συναδέλφων που δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις και έλαβαν προειδοποιητική απόλυσηγια την 1η/12, ενώ προηγουμένως απέλυσε δυο άλλους συναδέλφους που έκαναν επίσχεση εργασίας -τον έναν χωρίς αποζημίωση!!!
Τα διοικητικά συμβούλια των τριών Ενώσεων (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΤΘ, ΕΠΗΕΘ) συναντήθηκαν την Πέμπτη με την εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, όπου τους ειπώθηκε ότι έτσι έχει η κατάσταση, η επιχείρηση μπορεί να δίνει αυτά τα ποσά και τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο μπορεί να φθάσει τον ένα μισθό, εφόσον και εάν… ευοδωθούν διάφορα… αναπτυξιακά σχέδια κλπ. Ελπίζω…, είπε η Σουλοπούλου στη συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ συνόδευσε την ομιλία της με εκφράσεις του
τύπου: Όποιος δεν αντέχει, ας κάτσει σπίτι του… ή όσοι θέλουν να φύγουν, ας συζητήσουμε το πώς…, καθώς και διατυπώσεις όπως: Πάρτε απόφαση αν το κλείσουμε ή το πάμε λίγο παρακάτω…!!!
Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική εργασιακή συνέλευση στην εφημερίδα, καθορίστηκε η άμεση προώθηση των νομικών ενεργειών που έχουν ήδη αποφασιστεί, ενημέρωση των αρμοδίων υπουργείων, καθώς και στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε βδομάδα.