ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τι απαντά ο Μιχ. Μητσός για το «πορτρέτο» της Αντας Ψαρρά

«Πρόθεσή μου δεν ήταν να καβαλήσω το άλογο του κιτρινισμού - δεν το έχω κάνει ποτέ - ούτε να υπερασπιστώ τον Ψυχάρη»

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα, Μιχ. Μητσός, απαντά στην κριτική που δέχτηκε με αφορμή την προσωπογραφία («πορτρέτο») της συναδέλφου του στην εφημερίδα των Συντακτών, Αντας Ψαρρά που έκανε λόγο για «δημοσιογραφία του ΔΟΛου» (δείτε ΕΔΩ).
Συγκεκριμένα ο Μιχ. Μητσός απάντησε αρχικά σε σχόλιο του Κωστή Παπαϊωάννου στο fb το οποίο ανέφερε: Το άρθρο του Μιχ. Μητσού στα ΝΕΑ για την Άντα Ψαρρά αποτελεί ατυχή στιγμή. Πολιτική κριτική με βάση πόσοι σύντροφοι την ποθούσαν στα χρόνια της Β' Πανελλαδικής, πόσο ωραία πάρτι οργάνωνε και πού πάει διακοπές. Ψυχραιμία παιδιά.
Η απάντηση του δημοσιογράφου των Νέων Μ. Μητσού:
Κωστή, σέβομαι την άποψή σου, αλλά θεωρώ ότι με αδικείς. Πρώτα απ'όλα δεν έγραψα πολιτική κριτική, αλλά ένα πορτρέτο, στο πλαίσιο των πορτρέτων που δημοσιεύουμε το Σάββατο στην εφημερίδα. Θεωρώ ότι σε ένα πορτρέτο έχουν θέση οι πληροφορίες.. που περιέλαβα, οι οποίες αφορούσαν την "εποχή της αθωότητας" και δεν γράφτηκαν με κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να φωτίσουν ένα πρόσωπο. Το να γράφεις πως μια γυναίκα ήταν το αντικείμενο του πόθου των συντρόφων της συνιστά άραγε σεξισμό; Δεν νομίζω. Και σίγουρα δεν ήταν πρόθεσή μου. Ξέρεις, συνήθως κατηγορούμαι για πολιτική ορθότητα, όχι το αντίθετο. Οσο για τα πάρτι και τις διακοπές, ήταν άλλες δύο φράσεις σε σύνολο 830 λέξεων. Ολο το υπόλοιπο κομμάτι αφορούσε πολιτικές θέσεις και αρθρογραφία. Δεν νομίζω λοιπόν ότι "στήριξα" καμιά πολιτική κριτική σε αυτά τα πράγματα που αναφέρεις. Και σίγουρα δεν τα έγραψα για να υποτιμήσω οποιονδήποτε. Σε κάθε περίπτωση, ξαναλέω ότι η κριτική καλοπροαίρετων ανθρώπων όπως εσύ είναι πολύτιμη.
Επίσης ο Μιχάλης Μητσός απάντησε σε σχετικό σχόλιο του Σπύρου Δερβενιώτη αναφέροντας:
Η φιλοσοφία των Προσώπων, της στήλης που έχουμε εδώ και χρόνια στα σαββατιάτικα ΝΕΑ, είναι ότι πρόκειται για πορτρέτα. Εκτός από το πολιτικό κομμάτι δηλαδή, υπάρχει και το προσωπικό. Και φροντίζουμε πάντα να παραμείνουμε στα όρια της δημοσιογραφικής ευπρέπειας, δεν θα δημοσιεύαμε δηλαδή ποτέ κάτι που υποβιβάζει ή προσβάλλει τον άνθρωπο για τον οποίο μιλάμε. Κάτι σεξιστικό ή ρατσιστικό. Θεωρώ ότι αυτό έκανα κι εγώ. Κάνοντας μια αναφορά στην "εποχή της αθωότητας", περιέλαβα δύο φράσεις που νομίζω πως αποδίδουν την εποχή. Εγραψα πως η κ. Ψαρρά ήταν μια γοητευτική γυναίκα και ότι οργάνωνε δημοφιλή πάρτυ. Αποτελεί αυτό σεξισμό ή κιτρινισμό; Δεν νομίζω. Ενδιαφέρει τον αναγνώστη; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Θέλω να πω πως το κείμενό μου μπορεί να είναι δημοσιογραφικά ενδιαφέρον ή αδιάφορο, μπορεί να είναι καλογραμμένο ή κακογραμμένο, δεν δέχομαι όμως ότι είναι προσβλητικό. Μπορεί φυσικά να κάνω λάθος. Αλλά η πρόθεσή μου δεν ήταν ούτε να καβαλήσω το άλογο του κιτρινισμού - δεν το έχω κάνει ποτέ - ούτε να υπερασπιστώ τον Ψυχάρη.
Ο Σπύρος Δερβενιώτης ανταπάντησε:
Το θεμα κ. Μητσό είναι ότι έχετε περάσει τόσο καιρό στα "Νέα" που έχετε πιά εγκολπώσει τον σεξισμό που στο άρθρο σας περισσεύει απ' τα μπατζάκια. χωρίς καν να καταλαβαίνετε οτι είναι τέτοιος. Αυτό σας καταλογίζω. Ότι πιθανότατα μέσα σας πιστεύετε ότι είχατε τις προθέσεις που λέτε ότι είχατε, αλλά γράφοντας για το έντυπο που γράφετε, αποτύχατε δύο στα δύο.