ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Οι μέτοχοι του Mega αγοράζουν (επιχειρηματικό) χρόνο

Νέα 24ωρη απεργία στο κανάλι

Εντείνεται το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας  στον τηλεοπτικό σταθμό Mega καθώς οι εργοδότες εξακολουθούν να μην πληρώνουν και να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους του καναλιού. Οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. επιδιώκουν να αγοράσουν επιχειρηματικό χρόνο, ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες, αλλά και της προσφυγής στο ΣτΕ.
Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι του καναλιού προχωρησαν σε νέες απεργιακές κινητοποιησεις έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των..
αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016. Μετά τη χθεσινή στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00, συνεχίζουν με 24ωρη απεργία από τις 06.00 της Τετάρτης έως τις 06.00 της Πέμπτης, διεκδικώντας την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών.
Σε 6ωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Τετάρτη κα οι τεχνικοί του σταθμού και συγκεκριμένα από τις 19.00 έως τη 01.00 της Τετάρτης 1/6/2016, με αίτημα την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Την ιδια ώρα η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια ανθρωποφαγίας και απαξίωσης, που επιχειρούν κάποιοι με στόχο τους εργαζόμενους στο MEGA και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι μόνο οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι η εγγύηση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.