ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ο γαλλοτραφής κύριος Πρετεντέρης...

...και το «άδειασμα» του Μανουέλ Βαλς στον δημοσιογράφο του ΔΟΛ

Συνάντηση με διευθυντικά και επιτελικά στελέχη ελληνικών εφημερίδων είχε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Μεταξύ των δημοσιογράφων που αξιοποίησαν την πρόσκληση ήταν ο Αλέξης Παπαχελάς (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), ο Τάσος Παππάς (Εφημερίδα των Συντακτών) και ο Γιάννης Πρετεντέρης (ΔΟΛ).
Μαθαίνουμε ότι ο εκπρόσωπος του Σταύρου Ψυχάρη -και όχι μόνο- προσπάθησε πολλάκις να αποσπάσει σχεδόν εκβιαστικά συγκεκριμένες ατάκες από τον κ. Βαλς. Η πρώτη απόπειρα αφορούσε το γεγονός ότι τον γάλλο πρωθυπουργό δεν συνόδευσε κλιμάκιο επιχειρηματιών συμπατριωτών του. Σαφής η στόχευση του… υποβολέα (να εκμαιεύσει πτώση επενδυτικού κλίματος).
Ο Βαλς, όμως, «σήκωσε το γάντι», λέγοντας στους «πονηρούς» συνομιλητές του, πως..
η τωρινή επίσκεψή του «δεν αφορά αποκλειστικά τις επενδύσεις» αφού προσομοιάζει περισσότερο σε «συνάντηση εργασίας». Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, «τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται, να οργανωθεί μεγάλη επενδυτική αποστολή Γάλλων στην Ελλάδα».
Η δεύτερη απόπειρα για την εξαγωγή αρνητικής ατάκας ήρθε από τον Γιάννη Πρετεντέρη. Ο οποίος, όταν η συζήτηση περιστρεφόταν στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, προσπάθησε να εντάξει στις τάξεις των λαϊκιστών και την Αριστερά. Βεβαίως, ο κ. Βαλς εννοούσε την ακροδεξιά – κάτι που αναγκάσθηκε να διευκρινίσει, επισημαίνοντας στον εκπρόσωπο του ΔΟΛ ότι «δεν είναι το ίδιο…».
Τα άπταιστα γαλλικά, τα οποία γνωρίζει ο κ. Πρετεντέρης ως γαλλοτραφής, δεν απέδωσαν…  
Αλλιώς: η (ελληνική) δημοσιογραφία στα… καλύτερά της! Έχουμε σχολή (στην παραποίηση)
 
πηγή: altsantiri