ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Λογοκρισία και παρεμβάσεις στο gazzeta.gr

Σειρά εργοδοτικών αυθαιρεσιών και ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων καταγγέλει ο Πανελλήνιος Συνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).
Συγκεκριμένα καταγγέλλει την εργοδοτική συμπεριφορά στην ιστοσελίδα «GAZZETTA.GR» (του Ρ. Οντόνι) που είχε ως αποτέλεσμα την ώθηση σε παραίτηση του Άρη Λαούδη, όταν αρχικά του ζητήθηκε να τροποποιήσει άρθρο του στις 23 Μαΐου 2016, με θέμα «Ο μεγάλος Παναθηναϊκός δεν κάνει ενστάσεις, παίζει και νικάει …» και αμέσως μετά ακολούθησε αφαίρεση του από την Ιστοσελίδα, χωρίς καμία συναίνεση του δημοσιογράφου.
Επίσης καταγγέλλει τις εξελίξεις στην εφημερίδα «Γαύρος», στην οποία η εργοδοσία με σειρά ενεργειών της, θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εφαρμόζοντας σειρά μεθόδων που οδηγούν σε εργασιακούς Μεσαίωνες.
Αναλυτικά:..
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, με αφορμή σειρά γεγονότων που αφορούν συναδέλφους και Μέσα Ενημέρωσης, επιθυμεί να τοποθετηθεί με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα.
1. Καταγγέλλει την εργοδοτική συμπεριφορά στην Ιστοσελίδα «GAZZETTA.GR», που είχε ως αποτέλεσμα την ώθηση σε παραίτηση του συναδέλφου Άρη Λαούδη, όταν αρχικά του ζητήθηκε να τροποποιήσει άρθρο του στις 23 Μαΐου 2016, με θέμα «Ο μεγάλος Παναθηναϊκός δεν κάνει ενστάσεις, παίζει και νικάει …» και αμέσως μετά ακολούθησε αφαίρεση του από την Ιστοσελίδα, χωρίς καμία συναίνεση του συναδέλφου.
Θεωρούμε ότι τέτοιες αποφάσεις, εκτός του ότι δημιουργούν σοβαρά εργασιακά ζητήματα σε συναδέλφους, αποτελούν ωμή παρέμβαση  στο δημοσιογραφικό τους έργο και ουσιαστικά φιμώνουν την ελεύθερη έκφραση, κατά παράβαση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας
2. Καταγγέλλει την ενέργεια του Προέδρου Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης να καταθέσουν αγωγές εναντίον του συναδέλφου Δημήτρη Δημητρίου, ζητώντας το ποσό του 1.100.000 ευρώ αλλά και τη φυλάκισή του!
Ενέργεια  που  στηρίζεται στον γνωστό Τυποκτόνο νόμο, που εξακολουθεί και βρίσκεται σε ισχύ και λειτουργεί ως βιομηχανία παραγωγής τέτοιου είδους αγωγών, ως όχημα εκφοβισμού και οικονομικής εξόντωσης των δημοσιογράφων. Είναι προφανές ότι ο ΠΣΑΤ στηρίζει τον συνάδελφο και θα σταθεί στο πλευρό του στο δικαστικό αγώνα, που πρόκειται να δώσει, προασπίζοντας το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης.
3. Καταγγέλλει τις εξελίξεις στην εφημερίδα «Γαύρος», στην οποία η εργοδοσία με σειρά ενεργειών της, θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, εφαρμόζοντας σειρά μεθόδων που οδηγούν σε εργασιακούς Μεσαίωνες.

4. Συμπαραστέκεται στους αθλητικούς συντάκτες του MEGA και κατ’ επέκταση στο σύνολο των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού καναλιού, που διανύουν περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας ως προς τη συνέχιση της απασχόλησής τους και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Καλεί δε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ασχοληθούν με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, σε ένα τόσο σημαντικό για τον κλάδο μας θέμα.