ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Nέο «χάδι» στους διευθυντές

Τα κατά… συρροή πειθαρχικά παραπτώματα του διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» Μιχάλη Αλεξανδρίδη εξέτασε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Μετά τις αλλεπάλληλες καταδίκες του δημοσιογράφου από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου τέθηκε από μέλη της παράταξης του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων θέμα οριστικής του διαγραφής αλλά μετά από ισοψηφία (4-4) δεν ελήφθη τελικά απόφαση.
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Αλεξανδρίδης μετά τις εκδικητικές απολύσεις στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της εφημερίδας «Μακεδονία» όσων δεν είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις καταδικάστηκε πέντε φορές (!) από το πειθαρχικό συμβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια έπειτα.. από ισάριθμες καταγγελίες μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ που προσέφυγαν στα δικαστήρια να ακυρώσουν τις απολύσεις τους αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι στα δικαστήρια με τον πρώην διευθυντή τους ο οποίος έσπευσε με την ιδιότητα του μάρτυρα να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της εργοδοσίας.
Οι επαναλαμβανόμενες καταδίκες του, έδιναν τη δυνατότητα στο δ.σ. να τον διαγράψει οριστικά ενεργοποιώντας τη σχετική διάταξη του καταστατικού. Ο ίδιος επιμένει ότι οι καταθέσεις του στα δικαστήρια εναντίον των πρώην συναδέλφων του δεν συνιστούν αντισυναδελφική συμπεριφορά (!) και ισχυρίζεται ότι το μοναδικό του κίνητρο είναι να σωθεί η εφημερίδα. Τα μέλη της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου τελικά ψήφισαν κατά της οριστικής διαγραφής του Μιχάλη Αλεξανδρίδη ενώ κάτι ανάλογο έπραξαν πριν λίγες ημέρες και στην περίπτωση ενός άλλου διευθυντή, του Τραϊανού Χατζηδημητρίου, απόφαση η οποία προκάλεσε και την παραίτηση των μελών του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ.

- από το asyntaxtostypos