ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Δεν τους πλήρωσαν και πάλι στο Mega - Καψής: Βάλτε πλάτη!

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι με στάσεις εργασίας

Όπως αναμενόταν από χθες, και είχε γράψει σχετικά ο Harddog δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους του MEGA το δεύτερο μισό του μισθού Μαρτίου, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει η διοίκηση – και μάλιστα με γραπτή ανακοίνωση.
Στη συνέλευσή τους που έγινε το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν άμεσα και ανάγγειλαν στάση εργασίας για σήμερα το βράδυ, από τις 6 έως τις 10, άρα πλήττεται το δελτίο ειδήσεων, κάτι που «καίει» περισσότερο το κανάλι. Αντίθετα με τους δημοσιογράφους, οι τεχνικοί αποφάσισαν να εργαστούν κανονικά και να τηρήσουν στάση αναμονής έως αύριο.
Οπως έγραφε χθες το ενημερωμένο μπλογκ Harddog (ΕΔΩ) ήταν αναμενόμενο πως το κανάλι δεν θα ανταποκρινόταν στα υπεσχημένα και δεν θα κατέβαλε σήμερα το υπόλοιπου του μισθού..
Μαρτίου όπως είχε δεσμευτεί, με γραπτή ανακοίνωση μάλιστα της Διεύθυνσης Προσωπικού. Την αθέτηση της υπόσχεσης αποκάλυψε (ή στην καλύτερη περίπτωση άφησε να εννοηθεί) ο ίδιος ο διευθυντής ειδήσεων Μανώλης Καψής, σε άτυπη συνάντηση με ορισμένους εκ των συντακτών.
Ο Καψής ζήτησε και πάλι από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη μέχρι τέλος του μήνα καθώς τότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΑΜΚ για να μην ρίξουν - όπως είπε - οι ίδιοι το μαγαζί στο γκρεμό. Όταν κάποιοι αντέτειναν ότι το κανάλι το έφτασαν σε αυτό το σημείο οι μέτοχοι, ο Καψής είπε – το απίστευτο! – ότι οι τράπεζες θέλουν να διευκολύνουν τον σταθμό αλλά τις πιέζει η κυβέρνηση για να μην το κάνουν!

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» για σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 από τις 18:00 έως τις 22:00.
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, καθώς και για την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

  • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους δημοσιογράφους.
  • Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.