ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Αγωνία για την τύχη του Mega

Την Πέμπτη τελικά το κρίσιμο ΔΣ

Παιχνίδι για τέσσερις και στη μέση ο Τσίπρας. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του έργου που εξελίσσεται για την τύχη του MEGA CHANNEL.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε και διαψεύσεις δεν δεχόμαστε στο ρεπορτάζ μας γιατί προέρχεται από τις πιο έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές που γίνεται. «Πιο έγκυρες πηγές... πεθαίνεις», για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση της νεολαίας.
Πρώτα απ’ όλα η οικογένεια Β.Β., δηλαδή Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιάννης και Γιώργος. Η οικογένεια Β. λέει απλά από την αρχή, εμείς όποτε μας είπατε σε αυτή τη δουλειά να βάλουμε λεφτά, το κάναμε. Ούτε μετείχαμε στο management ποτέ ενεργά, ούτε... μπάλα πολιτική και οικονομική.. παίξαμε, όπως εσείς οι υπόλοιποι μέτοχοι, αλλά και τώρα παρόντες δηλώνουμε. Τα 5 εκατ. της αύξησης στο μερίδιό μας τα βάζουμε, αν τα βάλετε κι εσείς.
Ετέρος συνέταιρος, ο εκδότης Σ.Ψ., ήτοι Σταύρος Ψυχάρης, η επονομαζόμενη τελευταίως και «γάτα των Ιμαλαΐων», την οποία και... έσκισε ο πρόεδρος Αλέξης, σύμφωνα πάντα με τα δικά του λεγόμενα στον Χατζηνικολάου την προηγούμενη Δευτέρα.
Ο Σ.Ψ. είπε στην αρχή θα βάλω 10 εκατ. ευρώ να πάρω την πλειοψηφία και το management, μετά από λίγους μήνες (αυτά γίνονταν στα μέσα του 2015) τους τρέλανε δηλώνοντας ότι θα βάλει 17 εκατ. για να πάρει -ουσιαστικά- και τον πλήρη έλεγχο του ιστορικού καναλιού. Ελα όμως που ακόμα δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα. Θα δούμε τι θα γίνει με τις άδειες και το ξανασυζητάμε από Δευτέρα, είπε ο «γάτος» στο Δ.Σ. του MEGA της προηγούμενης Πέμπτης.  Και κυριολεκτικά πρέπει να δούμε τι θα γίνει την Πέμπτη, αφού ξανασυναντιούνται οι μέτοχοι του MEGA ως Δ.Σ., με τις ημερομηνίες να πιέζουν γιατί το κανάλι χάνει έσοδα συνέχεια, χρειάζεται ζεστό χρήμα, οι δόσεις είναι απλήρωτες στις τράπεζες και ο εισαγγελέας (με τον Αλέξη, τον Νίκο και τον Mίμη να κοιτάνε με... γουρλωμένα μάτια) από πάνω.
 
O νέος Σταύρος!

Ο τρίτος της παρέας, ο υιός του κυρίου Γιώργου (Μπόμπολα), ο Φώτης, έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους. Καταρχάς κυκλοφορεί με ύφος ζεν και λέει παντού εγώ είμαι ο αρχηγός, ο νέος Σταύρος, έχω αδέρφια στην κυβέρνηση (αυτοί το ξέρουν;), τα δάνειά μου είναι ΟΚ (οι τράπεζες το γνωρίζουν;), και ό,τι έργο υπάρχει θα το πάρω εγώ. Μάλιστα, δικαίωμά του, γούστο του καπέλο του μέχρι εδώ. Μακάρι για να έρθει και η ανάπτυξη μέσω των εργολαβιών του στη χώρα. Για να έρθω όμως στο προκείμενο, δηλαδή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του MEGA, ο Φ. Μπ. είπε στην αρχή ότι θα βάλω 5 εκατ. ευρώ, αλλά θέλω να μου δώσετε πίσω 2,5 επειδή μου χρωστάτε (ως MEGA) 12 εκατ. από την εταιρεία παραγωγής μου, την Ανωση, κι εγώ αντιστοίχως σας χρωστάω από δωρεάν διαφημίσεις του «Εθνους» στο MEGA (ανταλλαγή 90%) άλλα 5 εκατ. Τέλος πάντων, μη σας μπερδεύω με τα… νούμερα του Φώτη, γιατί κάπως έτσι μπερδεύτηκαν και οι συνέταιροί του. Σε ένα Δ.Σ., λοιπόν, είπε βάζω 5 και θέλω πίσω 2,5, σε ένα άλλο Δ.Σ. θέλω πίσω 4 και σε ένα τρίτο Δ.Σ. βάζω τα 5, αλλά τα θέλω όλα πίσω γιατί μου τα χρωστάτε!
Μη σας τα πολυλογώ, στο τελευταίο Δ.Σ. της προηγούμενης Πέμπτης ούτε αυτός έβαλε ευρώ.
Τελικά μόνο ένας «μέτοχος», αγνώστων λοιπών στοιχείων, εμφανίστηκε και έβαλε κάτι σαν 170 ευρώ (!), ναι, για λόγους νομικούς μού είπαν, που δεν αντελήφθην και πολύ.

Ο τέταρτος «μέτοχος» που, όπως λέει, τον βλέπω να γίνεται και το κανονικό αφεντικό, είναι οι… αγαπημένοι σε όλους τραπεζίτες. Το φετίχ της κυβέρνησής μας, αυτοί οι τέσσερις δαίμονες που φταίνε για όλα, αλλά κατά περίπτωση, αλά καρτ που λέει και ο αρχηγός Αλέξης τώρα τελευταία. Καμιά φορά γίνονται και καλοί όταν τους κάνουν τα χατίρια.

Λοιπόν, οι τραπεζίτες είναι ζωσμένοι από φίδια (όχι από εκρηκτικά) γιατί λεφτά δεν βλέπουν από τόκους και χρεολύσια και είναι κάμποσα τα δάνεια. Περί τα 120 εκατ. ευρώ γράφει το κοντέρ, εκ των οποίων τα 95 εκατ. είναι ένα ομολογιακό δάνειο. Ολο το 2015, λοιπόν, ακούνε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πάρουν κι αυτοί κάνα ευρώ και όλο δεν το βλέπουν. Και μια και είπαμε ότι η κυβερνητική τριπλέτα παρακολουθεί (ΑΛ+ΝΙ+ΜΙ=Perfect Storm), μάλλον τους βλέπω να γίνονται καναλάρχες οι εθνικοί μας τραπεζίτες.

ΥΓ.: Θα σας κρατάω ενήμερους από εδώ όταν έχω νεότερα.

ΑΝ. / (protothema.gr)