ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Προ ημερήσιας στη Βουλή προκάλεσε ο Ψυχάρης

Το δημοσίευμα του Βήματος την περασμένη Κυριακή αποτέλεσε την αφορμή για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης. Θυμίζουμε ότι το κυριακάτικο φύλλο του Σταύρου Ψυχάρη είχε ως πρωτοσέλιδο τίτλο «Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα!». Στο σχετικό ρεπορτάζ γινόταν λόγος για αναφορά σχετικά με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστικό λειτουργό («Δώσε πίσω τη δικογραφία Βγενόπουλου για να κάνεις Χριστούγεννα»). Το κατηγορώ κατά Παπαγγελόπουλου προερχόταν από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατσάνη η οποία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου...
Σχετική επιστολή για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Αν και η ΝΔ υποστηρίζει πως στη συζήτηση αυτή ο Τσίπρας θα προσέλθει απολογούμενος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως..
εκεί θα επιχειρηθεί μια απόπειρα συνολικής αποδόμησης του ΔΟΛ και του ίδιου του Ψυχάρη.
Επίσης πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να ειπωθούν κι άλλα ονόματα για τα «συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Τσίπρα στον Βούτση:
Αξιότιμο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κύριο Νικόλαο Βούτση
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2016
Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.
Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.
Το πραγματικό δυστύχημα  όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.
Κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης  είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και  εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.
Με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο  χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση.
Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να ορίσετε ημερομηνία για την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.
Με τιμή,
Αλέξης Τσίπρας