ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τα λάθη του Ψυχάρη

Το πόρισμα για την υπόθεση του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ και μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Σταύρου Ψυχάρη, διαβίβασαν στην Eπιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής οι ορκωτοί λογιστές. Ο έλεγχος από την Επιτροπή γίνεται μετά από εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο δανειοδότησης και την διαχείριση των χρημάτων από τον εκδότη.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, θα ζητηθούν από τον Ψυχάρη όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μεταβίβαση των μετοχών του ΔΟΛ.
Τα βασικά σημεία του πορίσματος αναφέρουν τα εξής «λάθη»:
1) Σε δύο διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και στενό συγγενικό του προσωπο (τη σύζυγό του) με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο έως και αδύνατο.
2) Δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης..
2002, 2003, 2004, 2005 και 2006
3) Δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών.
4) Δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων.
5) Δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της εταιρείας ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ από τη ΔΟΛ Α.Ε.
6) Δεν υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών.
7) Δεν υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων των ετών 2007 έως 2012.
8) Υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις όπου δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων. Από τα ποσά αυτά προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων.
9) Σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων.
10) Για το δάνειο των 50 εκατ. από την ALPHA για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006.
11) Για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της ALPHA για τα έτη 2012 και 2014 δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, γιατί δεν έχει καταθέσει ο Ψυχάρης τα σχετικά παραστατικά.