ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Euronews: Πρώτη φορά διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα

«Προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα». Με αυτό τον τίτλο  το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο Euronews, φιλοξενεί αναλυτικό ρεπορτάζ (το υπογράφει η Εφη Κουτσοκώστα) για τον σχετικό διαγωνισμό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει ποτέ υλοποιήσει επίσημη διαδικασία σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά διατηρεί ένα καθεστώς προσωρινών αδειών». Στο ρεπορτάζ τονίζεται πως «είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διαδικασία υλοποιείται στην Ελλάδα, από την έναρξη εκπομπής της ιδιωτικής τηλεόρασης».
Το Euronews τονίζει ότι, σε επικοινωνία του με Ευρωπαίο αξιωματούχο, έλαβε την απάντηση ότι «σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα που αφορά μεμονωμένες πολιτικές..
Eργαζόμαστε σε αυτό το θέμα βάσει των όρων που προβλέπει το μνημόνιο».
Το δίκτυο σημειώνει, δε, ότι αυτό που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο το οποίο υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι είναι η ανακοίνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και δικαιωμάτων χρήσης των συχνοτήτων. Αναφέρεται, μάλιστα, σε δήλωση κυβερνητικής πηγής, που διαμήνυσε στο Euronews ότι «είναι κομμάτι της συμφωνίας και σημαντική μεταρρύθμιση που συμβάλλει στη διαφάνεια. Απαράδεκτο και σκοτεινό το καθεστώς μέχρι τώρα».
Τέλος, το Euronews σημειώνει ότι το καθεστώς αδειοδότησης εγκρίθηκε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο και, μάλιστα, οι προϋποθέσεις για τη διαδικασία αδειοδότησης υπερψηφίστηκαν όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από τρία κόμματα της Αντιπολίτευσης: το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.