ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ξαδέρφια και διευκρινίσεις...

Με επιστολή του προς την Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιώργος Τσίπρας την εγκαλεί για σχόλιό της όπου, όπως λέει, αφήνονταν υπονοούμενα ότι βρίσκεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο ΥΠΕΞ επειδή είναι "ξάδερφος". Ακολουθεί η επιστολή του Γ. Τσίπρα προς την ΕφΣυν και η απάντηση της εφημερίδας (δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββάτου):

Μια επιστολή και μια διευκρίνηση
Λάβαμε από τον κ Γιώργο Τσίπρα γενικό γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών την ακόλουθη επιστολή:
"Το δις εξαμαρτείν...
Αγαπητή Εφημερίδα των Συντακτών,
Είναι η δεύτερη φορά που η εφημερίδα σας ευθυγραμμίζεται στα περί "ξαδέρφου" με το μιντιακό σύμπλεγμα που μάχεται την κυβέρνηση. Η πρώτη φορά ήταν όταν τοποθετήθηκα στο ΥΠΕΞ μαζί με τον Νίκο Κοτζιά ως σύμβουλος του, μετά τις εκλογές του Γενάρη.
Σε χθεσινό σχόλιο η εφημερίδα σας επανέρχεται υπονοώντας ξανά ότι βρίσκομαι.. στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο ΥΠΕΞ επειδή είμαι "ξάδερφος". Σε διάκριση από το μιντιακό σύμπλεγμα, όπου οι σχετικές αναφορές στοχεύουν εμμέσως τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έχω λόγους να πιστεύω ότι στη δική σας περίπτωση στοχεύουν και εμένα προσωπικά. Επίσης, σε διάκριση από το μιντιακό σύμπλεγμα είστε σε καλύτερη θέση να γνωρίζετε ποιος ήμουν και είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, ειδικά σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, και με ποια πολιτική/κομματική διαδρομή βρέθηκα σε αυτή τη θέση.
Αν έχετε άλλη γνώμη σας παρακαλώ να την εκθέσετε.
Σχετικά με το ήθος της δημοσιογραφίας που υπηρετεί η εφημερίδα σας, ήθος για το οποίο μου είναι αγαπητή, η μεταχείριση που μου επιφυλάσσετε μοιάζει "τιμητική" εξαίρεση που θα έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώνει, όπως τα κακόγουστα αστεία.
Με εκτίμηση
Γιώργος Τσίπρας μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ"
Η απάντηση της εφημερίδας:
"Δεν υπάρχει καμία προσωπική στόχευση του κ Γιώργου Τσίπρα από την εφημερίδα μας. Υπάρχει όμως το δικαίωμα του κάθε συντάκτη να σχολιάζει ελεύθερα αναλαμβάνοντας και την ευθύνη όσων γράφει. Ασφαλώς και σεβόμαστε την πολιτική διαδρομή
όσων κρίνουμε, ακριβώς γιατί δεν ευθυγραμμιζόμαστε με "μιντιακά συμπλέγματα" αλλά είμαστε μια ανεξάρτητη συνεταιριστική εφημερίδα ΕΦ.ΣΥΝ"