ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατατέθηκε τελικά στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο, η τροπολογία που ρυθμίζει το ζήτημα του αριθμού των αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Σύμφωνα με την ρύθμιση και το κείμενο της τροπολογίας, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, στην συνέχεια όμως θα καλείται η Ολομέλεια της  Βουλής να τον εγκρίνει.
Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία κατατίθεται για να τρέξει άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία («καθίσταται επιτακτικη η νομοθετική παρέμβαση για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης(...) Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών θα καθοριστεί ανα επί μέρους κατηγορία με διάταξη.. νόμου, η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής»).
Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με την στελέχωση του ΕΣΡ, καθώς είναι το αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση των υποψήφιων καναλαρχών.