ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

«Αν κυκλοφορήσει η εφημερίδα με την απεργία, τελειώσατε!»

«Οι εργαζόμενοι απεργούν αλλά το προϊόν όχι», ήταν η απάντηση διευθυντή αθλητικής έκδοσης προς την ΕΣΗΕΑ  

Θα τολμήσει – και θα πετύχει; – το εγχείρημα της έκδοσης απεργιακού φύλλου από αθλητική εφημερίδα, όπως έγραψε χθες ο Harddog; (ΕΔΩ). Αυτήν τη στιγμή έχει γίνει γνωστή η πρόθεση, όχι και το αποτέλεσμα. Το βέβαιο είναι ότι στα φανερά δεν ζητήθηκε από τους συντάκτες να δουλέψουν σήμερα για την έκδοση, αλλά ούτε κανείς είπε σε κανέναν ότι «δεν βγαίνουμε και αυτά που φημολογούνται είναι ψέματα». Βέβαια, στην εποχή μας, με τον ίντερνετ να σπάει όποια πολιορκία, είναι αστείο να μιλάμε για περιφρουρήσεις και άλλα παλαιολιθικά. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να γίνουν σκιές και να γράφουν από μίλια μακριά. Γι' αυτό δεν αποκλείεται – είναι πιθανό μάλιστα – να ανάψει το διαδίκτυο το βράδυ με την αποστολή κειμένων από κάποιους «ημέτερους» που έχουν συναινέσει κατ’ ιδίαν (ή άλλους που έχουν υποχρεωθεί) να δουλέψουν και φυσικά δεν το λένε.  Έως αργά χθες το βράδυ γίνονταν κινήσεις σε επίπεδα στελεχών..
του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με ανώτερα στελέχη της συγκριμένης εφημερίδας. Ο πρόεδρος Σταμάτης Νικολόπουλος επρόκειτο να επικοινωνήσει με τον διευθυντή-εκδότη και η Μαρία Αντωνιάδου με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της εργοδοσίας, με το οποίο είχε από παλιά γνωριμία λόγω του ρεπορτάζ της.

Θορυβήθηκε η ΕΣΗΕΑ

Η προσπάθεια για έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου ανησύχησε την ΕΣΗΕΑ, ίσως επειδή κατάλαβε – αργά! – ότι είναι ευάλωτο το μαλακό της υπογάστριο: ότι δηλαδή σε αυτήν την απεργία είναι μόνη, χωρίς τους τεχνικούς οι οποίοι δεν απεργούν. Άρα η σελιδοποίηση και η εκτύπωση της όποιας εφημερίδας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν υπάρξει απεργοσπαστικός μηχανισμός συντακτών.

- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο ενημερωμένο harddog-sport ΕΔΩ