ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Στην Τουρκία του Ερντογάν, η ελευθερία του Τύπου φυλακίζεται

Αστυνομικοί εισβάλλουν σε εφημερίδες και συλλαμβάνουν δημοσιογράφους.
«Μαύρο» πέφτει ξαφνικά στις οθόνες τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφοι δέχονται επιθέσεις από «αγνώστους».
Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί μηνύσεις, οικονομικές πιέσεις αλλά και ωμή βία, ώστε να εξαναγκαστούν όλα τα τουρκικά Μέσα να συνταχθούν μαζί της.
Σημαντικές και οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφήνει τη σημερινή Τουρκία του Ερντογάν να φιμώνει κάθε κριτική φωνή, ενθαρρημένη και από τη σιωπή της.
Η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για τους πρόσφυγες έχει «παράπλευρη απώλεια» την ελευθερία του Τύπου, αποτελεί μαύρη σελίδα στα ανθρώπινα δικαιώματα και επιτρέπει στην κυβέρνηση της Αγκυρας να δρα χωρίς κανέναν φραγμό, καθώς στις Βρυξέλλες το μόνο που τους..
 ενδιαφέρει είναι να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τη διολίσθηση της Τουρκίας σε «κατάσταση εξαίρεσης».
Ταυτόχρονα, ένα ακόμη έγκλημα συντελείται στη Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων εναντίον των Κούρδων ανταρτών μαίνονται, με παράπλευρες απώλειες τις ζωές των αμάχων.
Όταν η εφημερίδα «Μπογκούν» διερεύνησε κυβερνητικά σκάνδαλα, ο διευθυντής της συνελήφθη και εργαζόμενοι απολύθηκαν. Λίγοι εξ αυτών έχουν στήσει σήμερα την «Οζγκούρ Ντουσαντσέ» (φωτογραφία)
Ο Νικόλας Ζηργάνος, απεσταλμένος της «Εφημερίδας των Συντακτών» στην Τουρκία, μίλησε με δημοσιογράφους των εφημερίδων «Τζουμχουριέτ», «Ζαμάν», «Οζγκούρ Ντουσαντσέ», αλλά και με τον Ερτουγούλ Κιουρκτσού, Τούρκο βουλευτή και επίτιμο πρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

• Διαβάστε τα ρεπορτάζ του Νικόλα Ζηργάνου και τη συνέντευξή του με τον Ερτουγούλ Κιουρκτσού στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί