ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ο έξυπνος ναζί από τη μύτη πιάνεται

Ψάχνει για συνενόχους ο Ν. Μιχαλολιάκος

Πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο επέλεξε ο Ν. Μιχαλολιάκος να προβεί στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μόλις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές. Κάποιοι μίλησαν για γκάφα ή θεώρησαν ότι του «ξέφυγε» η επίμαχη φράση.
Αυτή η ερμηνεία δεν συμβαδίζει με την προσοχή που διακρίνει συνήθως τις δηλώσεις του Ελληνα «φίρερ». Η επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής για την ανάληψη της ευθύνης μίας από τις εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Μιχαλολιάκος ετοιμάζει την άμυνά του για την επόμενη μέρα.
Προβαίνοντας σ’ αυτή τη δήλωση σκοπεύει να παγιδεύσει όλους τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στο άρμα της εγκληματικής του οργάνωσης. Θέλει να καλυφθεί κάτω από την προστατευτική ομπρέλα τους και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή τους ως ασπίδα στο δικαστήριο, για να αποκρούσει τη βαριά κατηγορία που του αποδίδεται.
Ποιος θα μπορεί να πει την Κυριακή το βράδυ ότι όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή είναι «αφελείς» ή..  «παρασυρμένοι»; Θα είναι δεδομένο ότι επέλεξαν συνειδητά να υποστηρίξουν μια οργάνωση, η οποία διά του αρχηγού της διαλαλεί ότι στο «πολιτικό» πλαίσιό της διενεργούνται δολοφονίες. Με τη δήλωσή του αυτή, λοιπόν, ο Μιχαλολιάκος ψάχνει απλώς για «συνενόχους».
Βέβαια η δήλωση-ομολογία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τη Δικαιοσύνη. Αυτό το γνωρίζει πρώτα απ΄ όλα ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος και ο βασικός συνήγορός του, δηλαδή ο αδελφός και μέντοράς του. Γι΄ αυτό τον λόγο από χτες το πρωί αποδύεται σε έναν αγώνα να σχετικοποιήσει, να διαψεύσει και να ανασκευάσει τη δήλωση-ομολογία.
Μόνο που αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Και οι διαψεύσεις λειτουργούν ως μπούμερανγκ εναντίον του ίδιου του αρχηγού. Χαρακτηριστική η ακόλουθη δήλωσή του σε χρυσαυγίτικο οικονομικό σάιτ: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι δήλωσα ότι ο δολοφόνος του Φύσσα υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής όπως ψευδώς γράφεται από μερίδα του Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων. Οπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξής μου στον Real FM είπα ότι είναι απλός οπαδός. Σε ό,τι αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης, εννοώ ότι επειδή ακριβώς υπήρξε οπαδός και όχι μέλος υπάρχει αυτή η ευθύνη».
Ο έξυπνος ναζί από τη μύτη πιάνεται. Εδώ ο Μιχαλολιάκος στηρίζει όλη την επιχειρηματολογία του για τη διάκριση πολιτικής ευθύνης από την ποινική ευθύνη στον ισχυρισμό ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν μέλος της οργάνωσης αλλά απλός «οπαδός».
Το λογικό συμπέρασμα από τα δικά του λεγόμενα είναι ότι αν από το δικαστήριο αποδειχτεί η σχέση του δράστη με την οργάνωση, τότε θα προκύψει και η ποινική ευθύνη του Μιχαλολιάκου, δηλαδή η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Αλλά, όπως απέδειξε στη χτεσινή «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Μπασκάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου είναι δεδομένη η οργανωτική σχέση του Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή. Αυτά τα ντοκουμέντα δεν είναι δυνατόν να «διαψεύσει» ο αρχηγός. Με τη δήλωσή του τελικά αποδέχτηκε άθελά του και την ποινική ευθύνη.

Δημήτρης Ψαρράς (efsyn)