ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πρόθυμοι εργολάβοι της ενημέρωσης...

...και η αντίδραση του Αντώνη Κατσαρού

Με νέα επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, την οποία κοινοποιεί στην ΠΟΕΣΥ και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Ενωσης, επανέρχεται ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στο θέμα της κατάργησης αθλητικών τμημάτων σε πολιτικές εφημερίδες (Ελ.Τύπος, Δημοκρατία, Εσπρέσσο)  με συνέπεια τις απολύσεις δεκάδων δημοσιογραφων.
Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει την ανάθεση έκδοσης σε πρόθυμους «εργολάβους» ενημέρωσης αναφέροντας στην επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:
"Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ., Δια της παρούσης επιστολής θα θέλαμε να επανέλθουμε, να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και να ζητήσουμε την εκ νέου παρέμβασή σας, για το θέμα που όπως σας περιγράψαμε αναλυτικά στην προηγούμενη επιστολή μας(27/08/2015 με αρ.πρωτ.268) τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στον αθλητικό Τύπο. Πρόκειται για την κατάργηση αθλητικών τμημάτων πολιτικών εφημερίδων και την ανάθεση έκδοσή τους σε πρόθυμους «εργολάβους» ενημέρωσης. Δια της παρούσης επιστολής θα..
θέλαμε να επανέλθουμε, να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και να ζητήσουμε την εκ νέου παρέμβασή σας, για το θέμα που όπως σας περιγράψαμε αναλυτικά στην προηγούμενη επιστολή μας (27/08/2015 με αρ.πρωτ.268) τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στον αθλητικό Τύπο. Πρόκειται για την κατάργηση αθλητικών τμημάτων πολιτικών εφημερίδων και την ανάθεση έκδοσή τους σε πρόθυμους «εργολάβους» ενημέρωσης.
 Το φαινόμενο αυτό έλαβε χώρα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με την εξοργιστική απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας να στείλουν στην ανεργία το σύνολο των 19 συναδέλφων του αθλητικού τμήματος και να αναθέσουν την καθημερινή του έκδοση, όπως και του περιοδικού του στοιχήματος, σε άλλα Μέσα. Όλα αυτά που σας περιγράφουμε δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά στον αθλητικό Τύπο. Προηγήθηκαν οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso».
 Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα της ανάθεσης της έκδοσης των αθλητικών τμημάτων εφημερίδων υπεργολαβικά τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις και ίσως και να επεκταθεί και πέραν του αθλητικού ρεπορτάζ ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια."
Διαβάστε στο harddog: 
Αντώνης Κατσαρός: «Ο ΠΣΑΤ μας χαρακτηρίζει… εργολάβους»