ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Εξώδικο δημοσιογράφων για επαναφορά των συντάξεων...

...στα προ της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων επίπεδα
- Ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ

 Την αναδρομική επαναφορά των συντάξεών τους στα προ της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων επίπεδα καθώς και καταβολή αναδρομικώς όσων έχουν παρακρατηθεί μέχρι σήμερα, ζητούν με εξώδικό τους προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον υπηρεσιακό υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τρεις δημοσιογράφοι.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), η Τζώρτζια Κοντράρου, εκπρόσωπος των συνταξιούχων μελών της ΕΣΗΕΑ  και ο Κώστας Μπετινάκης, μέλος της Ε.Ε. της ΕΣΗΕΑ, στο εξώδικο προς την Παναγιώτα Αντωνοπούλου (πρόεδρο του ΕΠΑΤ- ΜΜΕ) και προς τον υπουργό Δ. Μουστάκα, αναφέρουν ότι οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έγιναν βάσει του νόμου 4051/2012 κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου..
ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες.
Σε διαφορετική περίπτωση οι τρεις δημοσιογράφοι αναφέρουν πως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ προς αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημιάς την οποία έχουν υποστεί.
 Το εξώδικο, οι τρεις δημοσιογράφοι κοινοποιούν στην υπηρεσιακή Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και στον ΕΔΟΕΑΠ.