ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Megaλα ζόρια για βαρόνους

Από το αν θα υπάρξουν και τι είδους αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί η συμμετοχή των ομίλων Μπόμπολα (Πήγασος) και Ψυχάρη (ΔΟΛ) στην προωθούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Τηλέτυπος που διαχειρίζεται το Mega Channel.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος ενέκρινε χθες την απόφαση για αύξηση κεφαλαίου κατά 15.118.950 ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών που θα διατεθούν σε αναλογία μίας νέας για κάθε δύο παλιές, μέσω της οποίας το Mega Channel θα επιχειρήσει να ξεχρεώσει παλαιότερα προγράμματα που δεν έχουν πληρωθεί και να αγοράσει νέα προκειμένου το κανάλι να κρατηθεί στις δύο πρώτες θέσεις του τηλεοπτικού τοπίου από πλευράς μεριδίων.
Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν και ποιοι από τους υφιστάμενους μετόχους θα βάλουν το χέρι..
στην τσέπη για να καλύψουν τις τρύπες του σταθμού καθώς τόσο η πλευρά Μπόμπολα όσο και η πλευρά Ψυχάρη δεν έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πήγασος, η οποία κατέχει ποσοστό 32,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος και θα πρέπει να καταβάλει περίπου 5 εκατ. ευρώ για να μη μειωθεί το ποσοστό της, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το αν θα ασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου και σημείωσε πως οι μέτοχοι θα εξετάσουν τη στάση τους κατά την περίοδο που θα υλοποιηθεί η αύξηση.
Από την πλευρά του ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη που ελέγχει το 22,1% του κεφαλαίου (το μερίδιό του αντιστοιχεί σε 3,34 εκατ. ευρώ) έθεσε ως προϋπόθεση για την κάλυψη της συμμετοχής του στην αύξηση «να μην υπάρξουν κρίσιμες αλλαγές στο θεσμικό περιβάλλον».
Από την άλλη, η πλευρά Βαρδινογιάννη, που επίσης μέσω offshore ελέγχει κρίσιμο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος, έχει κρατήσει επισήμως κλειστά τα χαρτιά της. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι ο όμιλος θα αυξήσει το ποσοστό του και θα επιχειρήσει να ενισχύει την επιρροή του στο κανάλι, ενώ δεν αποκλείεται να συνεργαστεί και με άλλους επιχειρηματίες του κλάδου των ΜΜΕ για να το πετύχει.
- από ρεπορτάζ του Βασίλη Γεωργά στην έντυπη έκδοση της ΕφΣυν