ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

75 ευρώ τη μέρα σε 40 άνεργους δημοσιογράφους

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή ανέργων μελών στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων της ΕΣΗΕΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ καλεί τους άνεργους δημοσιογράφους, που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων στην Ενωση, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 29 Μαίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ (κα Μαίρη Σαπουνιώτη, τηλ.: 210-3675509).
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά σε σαράντα (40) ανέργους για τον πρώτο γύρο των αρχαιρεσιών (3 & 4 Ιουνίου) και σε είκοσι (20) για τις επαναληπτικές αρχαιρεσίες.
Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν όσοι δημοσιογράφοι είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα..
των ανέργων της Ένωσης και δεν συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες α) στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2014 για την εκλογή αντιπροσώπων για το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και β) στις 11ης και 12ης Μαρτίου 2015 για την ανάδειξη των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ., είκοσι (20) άνεργοι θα απασχοληθούν κατά την πρώτη ημέρα των αρχαιρεσιών (3 Ιουνίου) και είκοσι (20) άνεργοι θα απασχοληθούν κατά τη δεύτερη ημέρα των αρχαιρεσιών (4 Ιουνίου), για τον α’ γύρο των εκλογών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι το πέρας της διαδικασίας. Το βράδυ της 4ης Ιουνίου και οι σαράντα (40) άνεργοι συνάδελφοι θα συνεργαστούν με την Εφορευτική Επιτροπή για την καταμέτρηση των ψήφων και την έκδοση των αποτελεσμάτων. Εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία διαλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
Η αμοιβή τους, όπως ορίστηκε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ανέρχεται στο ποσό των 75 € ημερησίως κατά άτομο.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στις επαναληπτικές αρχαιρεσίες θα απασχοληθούν είκοσι (20) άνεργοι με τις ίδιες συνθήκες.
Εάν ο αριθμός των ενδιαφερομένων υπερβεί τους εξήντα (60) θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, παρουσία της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ, την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 στις 13.00. Οι δημοσιογράφοι, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καλό θα είναι να παρευρίσκονται στη διαδικασία της κλήρωσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες και δεν θα ανταποκριθούν καθ’ ολοκληρία στις υποχρεώσεις τους δεν θα αμειφθούν.