ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Ρατσιστικό παραλήρημα υποψήφιας για το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ!

Απίστευτο επεισόδιο δημιουργήθηκε την Παρασκευή στο κτίριο της ΕΡΤ. Δημοσιογράφος, υποψήφια στις εκλογές για το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ, ξέσπασε μπροστά σε συναδέλφους της σε ένα αχαρακτήριστο σεξιστικό-ρατσιστικό παραλήρημα.
 Με δυνατή φωνή και με πολλούς αποδέκτες, οι οποίοι είχαν μείνει άναυδοι, άρχισε να εκστομίζει απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον άλλων  εργαζόμενων στη βάση των σεξουαλικών τους προτιμήσεων αλλά και ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας.
«Πληροφορήθηκα ότι οι συμβασιούχοι της Δημόσιας Τηλεόρασης που είναι αδερφές, gay και φορείς του AIDS θα τους κρατήσουν στο νέο σχήμα της ΕΡΤ» φώναζε μεταξύ των άλλων.
Όπως μας πληροφόρησαν συνάδελφοί της, δεν πρόκειται για… αγανακτισμένη εργαζόμενη της ΕΡΤ  που βρίσκεται σε αντιδικία με εργαζόμενους στην ΝΕΡΙΤ, αφού, όπως μας είπαν, η εν λόγω κυρία..  ήταν από τους πρώτους που έκαναν αίτηση στη Δ.Τ.  (το είχε ανακοινώσει η ίδια σε συνέλευση) χωρίς να προσληφθεί αλλά και ουδέποτε εμφανίστηκε για να στηρίξει την ΕΡΤ-open.  Και τώρα επανήλθε κάνοντας χρήση του δικαιώματος επαναπρόσληψης. Στο παρελθόν δε, όπως έλεγαν άλλοι εργαζόμενοι, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις λόγω της συμπεριφοράς της.
Στην προκλητικά αντιδεοντολογική στάση της κυρίας αυτής αντέδρασε ο αρχισυντάκτης εκπομπής ο οποίος κατέθεσε έγκληση εναντίον της προς το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ (για ανάρμοστη, απρεπή και βάρβαρη-στη βάση των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- συμπεριφορά) αλλά ζήτησε και την άμεση παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Στην επιστολή του αναφέρει:
«Ως ιατρικός συντάκτης για πάνω από 20 χρόνια θεωρώ απολύτως απαράδεκτο, ρατσιστικό και ναζιστικό να χαρακτηρίζονται άτομα σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους. Ο χαρακτηρισμός της κυρίας  διόλου με ακουμπά, όμως ακουμπά χιλιάδες συμπολίτες μας και δεκάδες εκατομμύρια άλλους σε όλο τον πλανήτη που είχαν την ατυχία να έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο  ιό. Παιδιά νέους και μεγαλύτερους που δίνουν καθημερινά με αξιοπρέπεια τη  μάχη για τη ζωή . είναι επιστροφή στον μεσαίωνα και στα λεπροκομεία μια τέτοια τοποθέτηση. είναι ντροπή και καταισχύνη».
Στην έγκλησή του προς το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος τονίζει:
«Θεωρώ απαράδεκτο, ανήθικο, αντισυναδελφικό, πάνω απ’ όλα τρομακτικό να εκδηλώνεται τέτοιου είδους συμπεριφορά, πόσο  μάλλον από υποψήφια για το πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσής μας που η ίδια θα έπρεπε να καταδικάζει και να τιμωρεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».
-πηγή: maxomenidimosiografia