ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Πάρτι για τον Ημεροδρόμο στην πλατεία Καρύτση

Την Τρίτη κλείνει ένας χρόνος από τη μέρα που ο «Ημεροδρόμος» εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και οι συντελεστές του καλούν τους αναγνώστες να το γιορτάσουν όλοι μαζί (που αλλού;) στο μπαρ «Ημεροδρόμος» (Πραξιτέλους 6, πλατεία Καρύτση) την Τρίτη, 2 Ιουνίου, μετά τις 9 το βράδυ!
Οι συντελεστές της ιστοσελίδας για τα γενεθλια του σάιτ  γράφουν:
 Ένας χρόνος πέρασε και στον «Ημεροδρόμο» έγραψαν πολλοί. Τους ευχαριστούμε όλους, για τα κείμενα τους.
Ελπίζουμε πως βαδίζουμε στο δρόμο του κειμένου γνωριμίας που δημοσιεύσαμε. Το αναδημοσιεύουμε για να το θυμηθείτε κι εσείς και να το θυμόμαστε κι εμείς..:
«Ο «Ημεροδρόμος» είναι «εφημερίδα». Δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους, με δεκαετίες διαδρομής, που αποφασισαν να συνενώσουν την εμπειρία τους.
Τι είμαστε:
«Οι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν µε διάφορους τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε». Αυτό είναι το πολιτικό, το ιδεολογικό, το δημοσιογραφικό πρόσημο του «Ημεροδρόμου». Αυτή ακριβώς η ανάγκη, να αλλάξει ο κόσμος που μας περιβάλλει, είναι  η «ταυτότητά μας». Έτσι γεννήθηκε ο «Ημεροδρόμος». Πάνω σε αυτή την παραδοχή. Πάνω σε αυτόν τον κοινό τόπο.
Τι θέλουμε:
Ο «Ημεροδρόμος» δεν υπόσχεται να υπηρετήσει την αλήθεια επειδή είναι «αντικειμενικός». Θα την αναζητήσει και θα την καταγράψει με ειλικρίνεια επειδή, πολύ απλά, η αλήθεια είναι πάντα επαναστατική.
Τι κάνουμε:
Η εποχή μας συνηγορεί στην ανάλυση του Μπρεχτ ότι για να ειπωθεί η αλήθεια πρέπει να υπερνικηθούν 5 δυσκολίες: Πρέπει κανείς να διαθέτει το θάρρος να γράφει την αλήθεια παρόλο που την καταπνίγουν. Να διαθέτει την οξυδέρκεια να την εντοπίσει  παρόλο που τη σκεπάζουν. Την τέχνη να την κάνει ένα εύχρηστο «όπλο». Την ευθυκρισία να την απευθύνει σε εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θ’ αποκτήσει δύναμη. Την ευφυΐα να τη διαδώσει ανάμεσά τους.
Ο «Ημεροδρόμος»– ελπίζουμε και με τη δική σας αρωγή -θα αναμετρηθεί μ’ αυτές τις δυσκολίες».