ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Πέθανε ο αθλητικογράφος Βαγγέλης Αλυσανδράτος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 70 ετών, ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος. Ο γνωστός αθλητικογράφος έχασε τη μάχη που με περίσσιο θάρρος και γενναιότητα έδωσε τον τελευταίο καιρό με την επάρατη νόσο.
Ο Β. Αλυσανδράτος διετέλεσε πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΠΣΑΤ για 20 χρόνια και πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος Τύπου, του οποίου ήταν η ψυχή, επί σειρά ετών. Ήταν από τους πιο δραστήριους και ευσυνείδητους αθλητικούς συντάκτες και πέραν της ενασχόλησής του με τα κοινά του ΠΣΑΤ, διετέλεσε μέλος του Μικτού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ και υποψήφιος για το διοικητικό της συμβούλιο.
Τη δημοσιογραφική του καριέρα την ξεκίνησε το 1970 από την «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2008, ενώ εργάστηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΛΦΑ». Κάλυψε για..  τρεις δεκαετίες το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, στο γραφείο Τύπου του οποίου εργάστηκε για ένα διάστημα. Στη συνέχεια κάλυψε το ρεπορτάζ διαιτησίας στο οποίο καθιέρωσε καινοτόμα πράγματα. Εργάστηκε ακόμη σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις διάφορων αθλημάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στη διοργάνωση του πρωταθλήματος Τύπου, το οποίο υπηρετούσε τόσο από τη θέση του προέδρου, όσο και ως προπονητής διαφόρων ομάδων (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, Eurosport, Παρασκήνιο).
Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Βαγγέλη Αλυσανδράτου:
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Βαγγέλη Αλυσανδράτου, δημοσιογράφου με μακρά πορεία στο αθλητικό ρεπορτάζ και μάλιστα σε χρόνια που οι εκπρόσωποι του Τύπου μπορεί να μη διέθεταν τα σύγχρονα μέσα, αλλά διέθεταν περίσσευμα αγάπης για τον αθλητισμό και τη δουλειά τους. Ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος διακρίθηκε για το ήθος και τη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε τη δημοσιογραφία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου που υπηρέτησε επί σειρά ετών».