ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μιμή Τουφεξή για ΕΔΟΕΑΠ: Κι όμως μπορούμε

Από την υποψήφια για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, Μιμή Τουφεξή, λάβαμε και δημοσιεύουμε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι
Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν συρρικνώνεται ,δεν πτωχεύει, δεν κλείνει όπως επιχειρούν να μας πείσουν μερικοί για να μας επιβάλουν μάνατζερ και να αναθέσουν τη ζωή μας σε ασφαλιστικές εταιρίες που μετρούν και υπολογίζουν μόνο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους
Ακόμα και τώρα ,αυτή την ύστατη και κρίσιμη στιγμή ,μπορούμε να τον σώσουμε να τον στήσουμε ξανά στα πόδια του επαναφέροντας το ανθρώπινο πρόσωπο με βάση το οποίο θεμελιώθηκε , στο νέο ΔΣ , στις σχέσεις μεταξύ μας με τους γιατρούς μας και όλους τους εργαζόμενους του.
Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι είναι ο μόνος δημοσιογραφικός οργανισμός που μας ενώνει αφού συνδέεται άμεσα με τη υγεία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας..
Απευθύνομαι πρώτα στους άνεργους συναδέλφους και τους καλώ να πιστέψουν στην μελλοντική.. 
πορεία του οργανισμού καταπολεμώντας την απελπισία που τους προκαλεί η ιδέα .ότι τίποτα πια δεν μπορεί ν αλλάξει .
Στους συνταξιούχους μεταξύ των οποίων και εγώ που έχουν πανικοβληθεί ότι η «αναδιάρθρωση »που επικαλούνται κάποιοι όψιμοι σωτήρες θα έχει πρώτα θύματα αυτούς.
Και στην πλειοψηφία - και όχι στους βολεμένους και στους σταρ που πάντα είχαν ευνοϊκή μεταχείριση -των εργαζόμενων που υποφέρουν στις συνθήκες καταπίεσης και αυθαιρεσίας που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, για να τους πω ότι ακόμα μπορούμε να παραμείνουμε κάτω από τη προστατευτική σκέπη του ΕΔΟΕΑΠ
Αρκεί να επιλέξουμε αυτά τα πρόσωπα που είναι ικανά ,έχουν διάθεση ,χρόνο και μεγάλο απόθεμα ειλικρίνειας , ρεαλισμού και λογικής και κυρίως  «τσαγανό» για να θα σταθούν ενάντια στα συμφέροντα που απειλούν την ύπαρξη και συνέχιση του οργανισμού με τη σημερινή του μορφή.

Συνάδελφοι,
δεν πιστεύω ότι μόνο εγώ μπορώ να σώσω τον ΕΔΟΕΑΠ ούτε είμαι κολλημένη σε καρέκλες όπως με απίστευτο μίσος μου αποδίδεται από πρώην μέλος του απερχόμενου ΔΣ (το οποίο με απειλεί έμμεσα με αγωγές) επειδή είμαι η πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο στα πλαίσια της αποστολής του ομόφωνα τη διέγραψε μετά από απαίτηση της πλειοψηφίας των μετόχων.
Και θεωρώ τιμή μου ότι ως πρόεδρος αυτού του συμβουλίου κατάγγειλα σε αυτό το πειθαρχικό τον τότε υπουργό -δημοσιογράφο που έβαλε την ταφόπλακα στην ΕΡΤ ο οποίος απ αυτό το πειθαρχικό διεγράφη ,όταν αυτό το μέλος ως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ επέτρεπε το κούρεμα των αποθεματικών μας από την κυβέρνηση του μνημονίου και με τις πρωτοβουλίες του συνετέλεσε τα μέγιστα στην οικονομική κατρακύλα του οργανισμού. Πιστεύω όμως ότι μπορώ μαζί με τους άλλους άξιους συναδέλφους μου να βάλω ένα στοίχημα: την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Και να το πετύχουμε μαζί.
Χωρίς να λησμονούμε λοιπόν ποιοι ευθύνονται και γιατί για τη σημερινή κατάσταση, σας καλώ ν αφήσουμε πίσω το χθες και να κάνουμε ένα άλμα προς τα μπρος . Η Συσπείρωση –Δούρειος Τύπος έχει δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο σχέδιο αναμόρφωσης που δεν στηρίζεται στο τι δεν πρέπει να γίνει μόνο, αλλά στο τι πρέπει και μπορεί να γίνει με σειρά βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων σε πρώτη φάση με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στη συνέχεια με σειρά ρυθμίσεων στα οποία συναινεί και το αρμόδιο υπουργείο κοινωνικών ασφαλίσεων, όπως π.χ. η επέκταση του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο που μέχρι τώρα μας στερεί εκατομμύρια, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων κτλ Είναι η μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε.
Ας επιχειρήσουμε τη φυγή στο μέλλον ενισχύοντας την αλληλεγγύη των γενεών με πρόσωπα που μπορούν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες συνθήκες με εντιμότητα και συναίσθηση των ευθυνών που απαιτούνται από όλους μας. Γιατί ευθύνη για την πορεία του ΕΔΟΕΑΠ από δω και πέρα δεν έχουν μόνον αυτοί που θα ψηφισθούν και εκλεγούν αλλά και αυτοί που θα ψηφίσουν η όχι και ποιους.
Μιμή Τουφεξή
 υποψήφια για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ»